Ordonanta de urgenta. Guvernul a decis

7.548

Ordonanta de urgenta.

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care pacientii asimptomatici sau cu forme usoare de COVID-19 vor fi monitorizati si asistati medical de catre medicii de familie.

Pentru acest serviciu, medicii de familie vor primi cate 105 lei pentru un pacient, a anuntat seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca.

„A fost adoptata o ordonanta de urgenta in ceea ce priveste tratamentul pacientilor infectati cu COVID-19 asimptomatici sau cu forme usoare.

In aceasta privinta au fost reglementate procedurile de monitorizare a acestor pacienti de catre medicii de familie, astfel incat sa fie redusa presiunea pe sistemul sanitar de urgență.

In acelasi timp, sa fie implicata aceasta zona de servicii furnizate de medicii de familie in sprijinul pacientilor si in vederea efectuarii acelor tratamente si furnizarii asistentei medicale necesare acestor pacienti.

Practic, pacientii infectati cu coronavirus, pacientii asimptomatici vor fi monitorizati si asistati medical de catre medicii de familie.

Iar, in aceasta privinta, medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei ordonante de urgenta, sa deconteze aceste prestatii medicale in suma de 105 lei pe caz din bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate”, a declarat Ionel Danca, la Palatul Victoria.

Ce se intampla cu concediile medicale

„Este o ordonanta de urgenta foarte importanta adoptata de Guvernul Romaniei, dupa consultarea tuturor specialistilor implicati in lupta cu epidemia de coronavirus.

Ordonanța reprezinta o solutie adaptata la situatia actuala, cand vedem o evolutie care pune la grea incercare sistemul sanitar romanesc.

Implicarea medicilor de familie este un act esential pentru a ajuta la reducerea presiunii pe sistemul medical de urgență.

In acest sens Guvernul face un apel catre toti medicii de familie sa fie alaturi de toti colegii din sistemul medical in acest efort comun de limitare a infectiilor cu coronavirus.

Sa ajute in special in ceea ce priveste aceasta zona a pacientilor asimptomatici cu forme usoare, astfel incat pacientii sa nu mai fie nevoiti sa mearga la spitale.

Să nu mai facă acele servicii medicale de radiografie si pentru a primi certificatele medicale care sa ateste infectarea lor cu coronavirus și perioada de izolare care le-a fost indicata.

Astfel incat sa poata solicita certificatul medical pentru obtinerea concediului medical”, a mai spus Ionel Danca.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!