Inmormantarea printului Philip. Primele imagini de la castelul Windsor

Funeraliile printului Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii si duce de Edinburgh, care a murit pe 9 aprilie la varsta de 99 de ani, au avut loc astazi, 17 aprilie, la Capela St. George a Castelului Windsor incepand de la ora locala 15:00 (17:00 ora Romaniei, n.r.), informeaza site-ul royal.uk.

Funeraliile ducelui de Edinburgh au avut loc in conformitate cu ultimele dorinte ale acestuia si reprezinta o buna ocazie pentru a omagia si a celebra viata si activitatea de peste 70 de ani desfasurata de printul Philip in slujba reginei, a Marii Britanii si a organizatiei Commonwealth.

Inmormantarea printului Philip a fost organizata sub forma unei ceremonii funerare regale, la fel ca in cazul fostei regine-mama (mama reginei Elisabeta a II-a, n.r.), fara sa imbrace insa forma unor funeralii de stat – o ceremonie rezervata in general doar monarhilor.

Planurile pentru aceasta inmormantare au fost aprobate de regina Elisabeta a II-a si respecta recomandarile Guvernului britanic.

Printul Philip este condus pe ultimul drum. Funeraliile printului sunt restranse din cauza pandemiei de coronavirus.

Inmormantarea este ub eveniment “profund” pentru ca regina isi ramas bun de la “cineva cu care a fost casatorita 73 de ani”, a declarat Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury, pentru BBC .

„Regina s-a comportat cu demnitatea extraordinara si curajul extraordinar pe care il are mereu”, a spus Welby. Sambata dimineata, sicriul ducelui a fost mutat in sala interioara a castelului Windsor din capela privata.

Din cauza restrictiilor impuse in pandemia de Coronavirus, doar 30 de invitati au fost autorizati, desi erau 800 de persoane planificate sa participe.

Lista scurtata a oaspetilora inclus multe dintre cele mai apropiate rude ale ducelui de Edinburgh. Stanepotii sai, inclusiv printul George si printesa Charlotte – nu a participat, deoarece au fost considerati prea tineri.

Loading...