Dacă vă era poftă… Sărmăluțe după rețeta maestrului Cătălin Scărlatescu

Ingrediente:

2 kg ceapă
4 kg carne tocată de porc

500 g orez
40 g piper

44 g sare
afumătură

bulion
varză murată

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem ceapa mărunt.

O prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei, pe urmă o amestecăm cu carnea tocată.

2. Adăugăm orezul, sarea, piperul și amestecăm bine.

3. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată.

Împăturim cu grijă conținutul.

După ce am terminat de făcut sarmalele, tocam varză murată și o amestecăm cu bulion.

4. Într-o oală, așezăm un strat de varză. Așezăm un strat de sarmale iar pe deasupra adăugăm afumatură.

Acoperim cu foi de varză și procedăm la fel până terminăm toate ingredintele.

Adăugăm apa, uleiul și punem la cuptor, timp de 4 ore.

Să le savurați cu poftă!

Poftă bună!

Loading...