Ultima Ora! Copiii ar fi putea fi cei mai afectați de noua tulpină a coronavirusului. Experții în sănătate trag un semnal de alarmă

572

Copiii ar putea fi mai predispuși la infectarea cu noua tulpină de SARS-CoV-2.

Aceasta i-ar putea afecta mai mult decât orice alte tulpini anterioare, au susținut astăzi consilierii guvernamentali.

Copiii ar fi putea fi cei mai afectați de noua tulpină a coronavirusului

Profesorul Neil Ferguson, un epidemiolog al Imperial College din Londra, a spus că nu există încă suficiente dovezi pentru a confirma veridicitatea acestei teorii, dar că este o ipoteză de luat în serios.

El a dezvăluit că numărul cazurilor noii variante este semnificativ mai mare în cazul copiilor de sub 15 ani, decât alte tulpini, din punct de vedere statistic, dar nu a dezvăluit nicio cifră exactă, potrivit DailyMail.

Alți experți au precizat că datele sunt preliminare și nu s-a găsit încă nicio dovadă a acestui lucru.

Cercetătorii sunt de părere că noua tulpină de virus este cu 50-70% mai infecțioasă, dar nu cred că e mai mortală sau că poate provoca o boală mai severă la adulți sau copii.

Riscul reprezentat de răspândirea rapidă a virusului l-a forțat pe Boris Johnson să anuleze Crăciunul din acest an pentru milioane de britanici prin restricții dure.

Patrick Vallance, consilierul științific șef al Marii Britanii: Vor urma restricții mai dure

Îngrijorarea legată de noua tulpină de virus alimentează speculațiile potrivit cărora milioane de familii vor sta izolate săptămâni întregi, până la Paște.

Patrick Vallance, consilierul științific șef al Marii Britanii, a spus luni seara, în cadrul unei conferințe de presă, că e posibil ca numărul infectărilor să crească în perioada următoare și să fie nevoie de impunerea unor restricții mai dure.

„Noua variantă a COVID este în toată țara. Încercăm să mergem mai departe. Vor apărea mai multe informații”, a spus Patrick Vallance, în timpul conferinței de presă, conform BBC.

Nu există vreun indiciu că vaccinul împotriva infecției cu coronavirus ar putea să nu fie eficient în ceea ce privește noua tulpină, a precizat Vallance.

Noua tulpină a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie, se răspândeşte în Europa.

În Italia a fost confirmat deja primul caz

Pacientul depistat cu noua tulpină a coronavirusului a sosit ”în ultimele zile” împreună cu partenera sa, intrând in Italia prin aeroportul Fiumicino din Roma, mai precizează ministerul italian, citat de Reuters, adăugând că aceştia şi contacţii lor sunt în izolare.

Potrivit ECDC şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină au fost deja confirmate în afara Marii Britanii, respectiv nouă cazuri în Danemarca şi câte unul în Olanda şi Australia.

”Mai multe alte ţări au semnalat OMS alte variante care cuprind unele dintre schimbările genetice ale variantei britanice”, în special o mutaţie denumită ‘N501Y’, precizează OMS.

Raed Arafat: Datele acestea abia acum încep să vină!

Trebuie analizat acest aspect și dacă într-adevăr așa este vedem care vor fi măsurile de limitare a răspândirii.

De altfel, OMS a spus că este controlabilă această tulpină, prin măsurile cu care am controlat până acum și tulpina care acum este predominantă.

Adică mască, distanțare fizică, măsurile de igienă.

Nu trebuie alte măsuri suplimentare. Dacă respectăm aceste măsuri, putem controla și răspândirea cestei tulpini.

Numai faptul că este mai contagioasă, deci are contagiozitate mai mare și probabil că afectează copiii, o să vedem care vor fi datele care o să ajungă la noi, normal că aceste măsuri trebuie să fie respectate mai strict. scrie digi24.ro.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!