Medicul Adrian Streinu Cercel vorbește despre importanța vaccinării: „Să se ducă să se vaccineze, e singurul sfat pe care pot să-l dau”

597

Streinu Cercel: Vaccinarea este „singura metodă prin care se previn bolile ucigătoare”.

Numărul românilor care ajung pe secțiile ATI ca urmare a infecției cu coronavirus este într-o continuă creștere, iar cel mai grav este că nu toți dintre aceștia se întorc cu bine.

Fie reușesc să scape vindecați, fie cu sechele, fie nu mai ies cu viață. Tocmai acesta este motivul pentru care medicul Adrian Streinu-Cercel trage un semnal de alarmă dur cu privire la vaccinare.

Adrian Streinu Cercel, despre impactul bolii în lipsa tratamentului

Fostul manager al Institutului Matei Balș din Capitală le atrage atenția românilor că dacă nu respectă măsurile de protecție: purtarea măștii, păstrarea distanței sociale, spălarea mâinilor riscă, nu doar să-și pună viața lor în pericol, ci și pe a celor dragi.

Deasemenea, acesta atrage atenția că vaccinarea este cea mai importantă armă pe care omenirea o are acum la îndemână în oprirea pandemiei de coronavirus.
“Oamenii să se gândească că dacă fac această infecţie au următoarele trei variante:

1. Să nu aibă simptome, dar vor infecta în jurul lor.
2. Să dezvolte boala în formă medie sau severă şi să scape.

3. Să ajungă la Terapie intensivă şi să scape sau nu. Dacă scapă, pot scăpa cu sechele şi potrămâne dependenţi de oxigen pentru foarte mult timp. Deci, să-şi bage minţile în cap şi să se ducă să se vaccineze, e singurul sfat pe care pot să-l dau”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Ce spune specialistul despre reacțiile adverse al vaccinului

Medicul spune că a primit vaccinul împotriva COVID-19 duminică, iar reacțiile adverse nu au apărut. De asemenea, acesta atrage atenția asupra faptului că reacțiile adverse pot să apară la un caz dintr-un milion.

Iar acest lucru nu ar trebui să ne facă să nu ne mai vaccinăm pentru că este „singura metodă prin care se previn bolile ucigătoare”.

„Foarte bine mă simt. E prima dată când m-am vaccinat cu plăcere. M-am vaccinat în ideea că am în jurul meu doar pacienţi COVID. Să am vaccinul şi să nu mă vaccinez ar însemna o prostie fenomenală şi eu cum nu îmi permit să fac prostii, atunci, evident, m-am vaccinat”, a spus acesta.

Dr. Streinu Cercel: „Vaccinul nu are virusul în el”

Medicul vorbește și despre modul în care este structurat vaccinul, care îi sperie pe cei mai mulți dintre români.

„Acest vaccin pe care îl avem noi acum la îndemână nu este un vaccin care să aibă virus în el. Are o structură de RNA, deci informaţie genetică, care dictează sinteza unei proteine faţă de care organismul face anticorpi.

Deci, practic toată lumea se poate imuniza indiferent dacă are o boală imunodeprimantă sau nu. S-a făcut un amendament la cei cu alergii severe şi care au făcut şoc anafilactic să fie precauţi, atât.

În rest, toată lumea se poate vaccina”, recomandă cu încredere Adrian Streinu Cercel.

Iar pentru a spune că suntem pe punctul de a învinge boala la nivel mondial, 80% din populație ar trebui să se imunizeze.

„Dacă vrem să scoatem virusul din circulaţie, peste 80% din populaţia de pe planetă trebuie să fie vaccinată. Şi la noi în ţară, acelaşi procent. La noi, vorbim de o epidemie, la nivel global, de o pandemie.

Avem posibilitatea ca în decurs de 6-7-9 luni să încercăm să scoatem virusul din circulaţie pe teritoriul României”, a precizat acesta.

Vaccinarea a început și în România
Pe 27 decembrie a începutcampania de vaccinare în cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie de luptă împotriva infecției cu Sars-CoV-2. Mihaela Anghel a fost prima persoană vaccinată în România împotriva coronavirusului.

Aceasta este asistentă medicală generalistă la Institutul Național Matei Balș și membră în echipa medicală, care a preluat primul pacient confirmat cu COVID-19, pe data de 27 februarie.

Chiar în ziua de Crăciun, pe teritoriul țării noastre au ajuns primele 10.000 de doze în tranșa „simbol”

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!