ATENȚIONARE DE NINSOARE, VISCOL ȘI POLEI ÎN SUDUL ȚĂRII. TEMPERATURILE VOR SCĂDEA BRUSC

Timp de trei zile, iarna își va intra în roluri în sudul țării.

Meteorologii au precizat că temperaturile vor scădea drastic.

„În zonele mai joase din țară, inclusiv în Capitală, pe parcursul acestei nopți și mâine vom putea să discutăm de un strat de până la 15-20 de centimetri,

Dar în zona montană, unde va ninge, stratul va mai crește și deja la Bâlea Lac înregistrăm 166 de centimetri”, a spus la Digi24 Elena Mateescu, directorul general al ANM.

„Începutul săptămânii viitoare aduce ploi și lapoviță care vor favoriza fenomenul de polei.

De asemenea, intensificările de vânt cu rafale în zonele mai joase, iar la munte la altitudini mai mari va fi viscol”, a adăugat ea.

-13 grade Celsius la sfârșitul săptămânii

„Ceea ce e de remarcat e și regimul de temperaturi, de la o primă săptămână a lunii ianuarie foarte călduroasă, care a adus o abatere termică pozitivă de 6,1 grade Celsius față de normal.

Discutăm până spre finele celei de a doua decade a lunii ianuarie de valori sub ceea ce ar fi normal pentru aceste săptămâni.

Iar finele săptămânii viitoare e posibil să fie chiar mai coborâte, sub minus 12-13 grade Celsius în zone depresionare din estul Transilvaniei și chiar în Moldova.

Inclusiv în Capitală e posibil să consemnăm valori sub minus 8 grade Celsius la nivelul minimelor, iar maximele destul de coborâte, 1, 2 grade cel mult”, a spus ea.

Între 11.01 ora 08:00 și 13.01 ora 08:00 înnorările vor persista și temporar vor mai fi precipitații. Pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) va ninge, apoi ninsorile se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și se va depune polei.

Vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală în general de 35 …45 km/h.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, luni (11 ianuarie), iar marți, la amiză se vor înregistra 1… 3 grade.

Temperatura minimă va fi de -2… 0 grade în noaptea de luni spre marți (11/ 12 ianuarie), iar în noaptea de marți spre miercuri(12/ 13 ianuarie) se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Loading...