Primele imagini Institutul Matei Balș devastat de incendiu! Pereții exteriori sunt carbonizați

Au apărut primele imagini cu pavilionul care a ars de la Institutul Matei Balș, imediat după ce incendiul de proporții a fost oprit.

Primele imagini Institutul Matei Balș după ce a ars

Din primele imagini cu clădirea afectată se poate observa pavlionul care a luat foc. Pereții exteriori sunt carbonizați, dar și cele patru saloane care au fost cuprinse de flăcări.

Sunt geamuri sparte și lucruri distruse, însă planul roșu de intervenție a dat roade, fiindă incendiul a fost oprit într-un timp foarte scurt.

În pavilionul care a ars se aflau patru pacienție care erau intubați.

Trei dintre ei au murit carbonizați în timpul incediului, iar pentru al patrulea pacient s-au încercat metodele de resuscitare, însă din păcate nu a putut fi salvat, potrivit Digi24.

Din primele informații, incediu a izbucnit, vineri dimineață, în jurul orei 5.00, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, iar 102 pacienți cu COVID-19 au fost evacuați.

Toți pacienții evacuați au fost transferați fie în alte pavilioane de la Matei Balș, fie la alte spitale din București, a precizat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Patru pacienţi au fost deja transferaţi la Institutul “Marius Nasta” din Capitală, a informat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

Mesajul lui Raed Arafat după incendiul de la Matei Balș

Incendiul nu a avut loc la Secția de ATI, după cum a mărturisit Raed Arafat. Acesta a fost întrebat dacp printre cei transportați la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă, șefl DSU a răspuns că afat a răspuns că nu.

”Nu, pe probleme de arsuri nu. ,Nu mai avem alte persoane în stare critică. La acest moment interventia este terminată, incendiul este lichidat. În afara de cele 4 persoane decedate, nu mai avem victime în pericol iminent”, a declarat șeful DSU.

Incendiul este sub control încă de la ora 6.00. Zeci de medici și asistenți au fost mobilizați, în urma incendiului. Raed Arafat a precizat că ultimele controale au fost efectuate în spital în luna noiembrie a anului trecut.

Loading...