Florin Citu, anunt de ultim moment despre Pasaportul pentru vaccinare

Florin Citu, premierul Romaniei, a afirmat ca discutia despre un pasaport de vaccinare este prematura, campania de vaccinare fiind la inceput la nivel european.

”In momentul in care ai doar un inceput al campaniei de vaccinare nu poti sa vorbesti despre un pasaport pentru vaccinare”, a declarat premierul, mentionand ca Guvernul nu are mandat sa discute cu alte guverne in acest sens.

”Nu avem aceasta discute in acest moment, este prematur. In momentul in care ai doar un inceput al campaniei de vaccinare nu poti sa vorbesti despre un pasaport pentru vaccinare.

Daca vom avea toata populatia vaccinate, atunci da”, a mentionat Florin Citu.

Premierul Romaniei:”Nu exista niciun astfel de mandate la nivel de Guvern”.

”Guvernul nu a dat un astfel de mandat niciunui ministru. Opinia in acest moment ste ca nu putem sa discutam despre asa ceva. Cand avem doar o mica parte din populatie, chiar daca noi suntem printre tarile avansate din Uniunea Europeana care au o campaiede vaccinare de success”, a mai spus seful Executivului.

Se impun noi restrictii, avand in vedere cresterea numarului e cazuri?

”Este adevarat, am vazut si eu si am vazut si pe strada oameni care au inceput sa se relaxeze si sa nu mai poate masca, ceea ce nu ne putem permite. (…)

Nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile . Trebuie sa respectam toate regulile de pana acum, daca nu vrem sa pierdem ceea ce am castigat”, a mentionat premierul.

Raed Arafat, avertisment legat de valul 3 al pandemiei: ”Situația poate să se înrăutățească”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, vorbește despre posibilitatea apariției valului 3 al pandemiei de Covid-19 în România.

Medicul spune că în acest moment, chiar şi după deschiderea şcolilor, situaţia este sub control, însă pentru a menţine sub control creşterea cazurilor de covid, oamenii trebuie să respecte în continuare măsurile de protecţie.

”În primul rând pregătirea este prin a evita apariția valului 3, prin respectarea regulilor, respectarea purtării măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment și vedem că e greu.

Lumea clar că s-a săturat. În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat.

Loading...