Povestea tulburătoare a unui cerșetor din București

17.422

Mihaela Moise, o tânără care lucrează în cadrul Ministerului Apărării Naționale, a avut parte de o experiență extrem de delicată recent. În timp ce se afla într-o intersecție din București, la geamul ei a apărut un cerșetor desculț și cu aspect neîngrijit… Spre deosebire de alți oameni, femeia i-a oferit bani suficienți ca să își plătească o masă caldă.

La scurt timp după ce i-a întins bancnota, bărbatul i-a mărturisit că au fost colegi atât în școala generală, cât și în liceu. Șocată de situația în care era, aceasta l-a întrebat ce i s-a întâmplat, de a ajuns să cerșească pentru a supraviețui.

Bogdan, poveste tulburătoare de viață

În cele câteva minute petrecute în compania lui Bogdan, Mihaela Moise i-a aflat povestea tulburătoare de viață și a făcut-o publică.

Postarea ei a devenit virală, iar printre cele care i-au lăsat un comentariu se numără și mama sa, despre care a subliniat că a fost extrem de exigentă pe vremea când era adolescentă. Tânăra a mai precizat că, datorită acțiunilor din trecut, este o femeie împlinită în prezent.

”Ieri s-a apropiat de mine un betiv, murdar si cu un aspect neingrijit, fara pantofi si cu camasa rupta, mi-a cerut 20 de lei, i-am dat o hartie de 50 lei, mi-a spus: “Multumesc frumos, sefa! Dumnezeu sa te rasplateasca “. Am exclamat – Ai grija de tine!

Nu isi lua ochii de la mine, dintr-o data fata lui s-a luminat de bucurie. Mi-a spus: Nu-ti amintesti de mine? Am fost impreuna in scoala generala si la liceu, sunt Bogdan, imi spuneau caposul, pentru ca eram bun la incasat bobarnace!

M-am uitat bine la el… O, Doamne! Bogdan!, desigur ca imi amintesc, odata ne-am batut si ai castigat, dar alta data m-ai aparat de un tip care urma sa ma loveasca! Ce s-a intamplat cu tine?

Trist, mi-a spus: mi s-au intamplat de toate! Am intrat intr-o gasca, acolo alcool, tigari, femei, am lasat bortoase trei, am furat, am batut oameni, am fost in inchisoare de 7 ori, copiii mei sunt un dezastru, nu ma vor, m-am gandit sa ma sinucid de 2 ori si acum cersesc, ca sa mananc si sa beau… doar asta mi s-a intamplat!”, a scris femeia.

”Am lasat capul in jos si i-am spus: Ce trist! El, cu un zambet, mi-a raspus: am deja pentru ziua de azi, ai grija de tine. Si a plecat cu un pas tremurand si nesigur.

Pe drum am ajuns sa ma gandesc de ce vietile noastre au luat directi diferite, daca de copiii am avut aceleasi conditii si oportunitati, si mi-am raspuns in acelasi moment!

Diferenta intre prezentul lui si al meu au fost PARINTII MEI!!! Da, pentru ca eu am avut cea mai rea mama si cel mai rau tata din lume! In timp ce pe el il lasau sa iasa pe strada jucandu-se si facand ceea ce-i trecea prin cap.

Eu aveam reguli si orar, si pedepse daca nu faceam totul la timp in timp ce lui nu i se spunea nimic daca nu mergea la scoala, pe mine ma bateau daca chiuleam sau daca pur si simplu intarziam… In timp ce lui i s-a permis sa manance orice din oras, sa fumeze, sa bea, sa vorbeasca urat persoanelor in varsta!

Eu, trebuia sa mananc supa de legume sau ciorba lungita, din tacamuri de pui, sa beau lapte si socata, si apa de la chiuveta! Sa fumez sau sa beau? Nici macar nu indrazneam sa vorbesc despre acest subiect!!”, a marturisit respectiva femeie.

Provindeță și un îndemn esențial: “ Mulțumesc, mamă. Datorită că am avut cea mai rea mamă din lume, astăzi sunt eu, și nu sunt el! Astăzi îi mulțumesc Lui Dumnezeu că am avut acel părinte care m-a crescut cu dragoste și de aceea insist! «EDUCĂ COPILUL PENTRU A NU PEDEPSI ADULTUL » și asa PUTEM SCHIMBA ACEASTĂ LUME CE SE DĂRÂMĂ…”.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!