Povestea rochiei pe care Prințesa Diana a purtat-o în 1994. A fost intitulată “rochia răzbunării”

6.623

Povestea rochiei pe care Prințesa Diana a purtat-o în 1994. În luna august se vor împlini 24 de ani de la moartea Prințesei Diana. Cu toate astea, multe dintre aparițiile sale au rămas încă vii în memoria publicului care a adorat-o.

Lady Di va rămâne o emblemă a modei, purtând numeroase ținute moderne și elegante, extrem de potrivite cu personalitatea sa.

Însă, o ținută pe care a purtat-o la o cină organizată de Vanity Fair, la Sereptine Gallery a atras atenția oamenilor. Care este povestea, de fapt?

Povestea rochiei pe care Prințesa Diana a purtat-o în 1994. A fost intitulată “Rochia răzbunării”

Povestea rochiei pe care Prințesa Diana a purtat-o în 1994. Prințesa Diana, mama lui William și a lui Harry a fost o adevărată prezentă feminină în anii 90.

Lady Di a fost extrem de iubită de milioane de oameni, iar prin curajul de care a dat dovadă, a reușit să schimbe câteva destine. Din păcate, destinul acesteia a fost unul tragic, pierând într-un accident rutier în 1997.

Chiar și după 23 de ani de la moartea Prințesei Diana, aparițiile sale de odinioară sunt în continuare surprinzătoare. Lady Di reușea întotdeauna să aleagă ținuta potrivită pentru ocazia potrivită.

A purtat o ținută Escada când a mers în Germania, o rochie semnată de Yuki când l-a cunoscut pe Împăratul Japoniei-Hirohito și un costum Chanel în timpul vizitei sale oficiale la Paris. Totul era pregătit ca la carte!

Însă una dintre cele mai discutate apariții ale Prințesei Diana a rămas cea din vara anului 1994, când a participat la o cină organizată de Vanity Fair, la Sereptine Gallery, purtând o rochie neagră din mătase, cu umerii goi.

Impecabila rochie a fost creată de designerul grec Christiana Stambolian, aceasta fiind numită de mass media la acea vreme, „Rochia răzbunării”.

Ei bine, mulți au spus că Prințesa Diana a ales să o poarte pentru a se răzbuna pe Prințul Charles, pentru că în urmă cu o zi, soțul ei și-a recunoscut infidelitatea.

Apropiații prințesei au declarat că aceasta o avea în garderobă de mult timp și întotdeauna evita să o poarte, pentru că i se părea provocatoare.

Totuși, faptul că Charles a recunoscut public că are o aventură cu Camilla Parker Bowles, a determinat-o pe Diana să își facă apariția în rochia neagră. În 1997, rochia „Revenge” a fost licitată pentru suma de 74.000 de dolari.

De ce Lady Di renunțase să mai poarte mănuși și pălării

La Palatul Kensington a deschis o expoziție cu cele mai spectaculoase ținute purtate de Lady Di, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la moartea acesteia.

Mulți designeri au declarat că prințesa iubea moda, iar pentru că voia să aibă propriul stil, a decis să renunțe la mănuși și pălării. Cu toate că protocolul regal îi impunea astfel de obiecte vestimentare, fosta soție a lui Charles a preferat să nu se supună acestor reguli.

Motivul este unul emoționant! „A abandonat protocolul regal în legătură cu purtatul mănușilor pentru a-i putea strânge de mână pe oamenii pe care îi întâlnea”, a declarat Lynn, cel care s-a ocupat de expoziția memorială.

Iar motivul renunțării la pălăriile regale, a fost din dragoste pentru copii.„Nu poți îmbrățișa un copil dacă porți pălărie”, spunea aceasta.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!