Ce se întâmplă cu rochia de mireasă a Prințesei Diana. Prințul William și Harry au fost de acord

Prințesa Diana a murit în anul 1977 într-un accident de mașină. Ce se va întâmpla cu rochia Prințesei Diana, după 24 de ani de la moartea ei

Rochia de mireasă a prințesei Diana o să fie expusă la Palatul Kensington pentru prima oară în mai bine de 25 de ani.

Rochia a fost creată de celebrii designeri David și Elizabeth Emanuel, iar aceasta a fost purtată de Prințesa Diana la data de 29 iulie 1981. Ținuta a intrat în istorie ca fiind una dintre cele mai importante: cu umeri largi, cu o trenă lungă de 8 metri și acoperită cu perle și paiete.

Ce se întâmplă cu rochia de mireasă a Prințesei Diana

Ducele de Cambridge și Ducele de Sussex au donat rochia de mireasă din mătase din tafta la Historic Royal Palaces ca parte a unei noi expoziții temporare. Astfel, proiectul Royal Style In The Making se va deschide pe 3 data de 3 iunie.

Explorând „relația dintre designerul de modă și clientul regal”, expoziția va prezenta unele dintre cele mai iconice modele, rochia de mireasă a prințesei Diana fiind piesa cea mai importantă. Rochia a fost concepută de David și Elizabeth Emanuel pentru nunta Dianei cu Prințul de Wales, în anul 1981.

Decolteul său mic și mânecile ondulate sunt împodobite cu arcuri și volane adânci, un stil popularizat chiar de prințesă la începutul anilor 1980. Faimoasa siluetă se caracterizează prin corsetul și straturile de jupoane din plasa rigidă, care alcătuiesc fusta.

Aproximativ 10.000 de paiete de perle împodobesc tulul de mătase de fildeș, în timp ce partea din față și din spate sunt acoperite cu panouri de dantelă antic Carrickmacross care aparțineau inițial reginei Maria – străbunica lui Charles.

Rochia Dianei a apărut ultima oară în 1995 la Palatul Kensington, dar a fost expusă mai târziu la casa ei din copilărie, Althorp.

Matthew Storey, curator al expoziției la Historic Royal Palaces, a declarat că Royal Style In The Making va „pune în lumina reflectoarelor unele dintre cele mai mari talente ale designului britanic ale căror lucrări au contribuit la modelarea identității vizuale” a monarhiei secolului al XX-lea.

Când se va desfășura inedita expoziție

El a adăugat că, în timp ce rochia Dianei va fi atracția vitrinei, vor exista și „unele adevărate surprize” pentru fanii modei.

Expoziția de vară va afișa obiecte nemaivăzute, inclusiv rochia de încoronare din 1937 a reginei Elisabeta, regina mamă. Evenimentul Royal Style In The Making va avea loc în perioada 3 iunie – 2 ianuarie 2022.

Prințesa Diana a murit în anul 1997 într-un accident de mașină din Paris, atunci când încerca să fugă de paparazzi care o urmăreau.

Ea se află într-o mașină cu mulți cai putere, iar viteza cu care șoferul se deplasa era de aproximativ 200 km/h. Aceasta a pierdut controlul volanului într-un tunel, iar mașina a ricoșat în stâpii de susținere.

Prințesa Diana a ajuns la spital cu răni grave și a intrat în stop cardic la câteva minute după ce a ajuns la unitatea de primiri urgențe. La doar câteva minute și-a dat ultima suflare. Ea a murit la vârsta de 31 de ani.

Loading...