Un român care era așteptat acasă, de familie, era de fapt de 13 ani într-o morgă din Valencia. Povestea tristă a lui Dumitru

Un român a fost, în sfârșit, înmormântat, după ce a stat mai bine de 13 ani într-un frigider al Institutului de Medicină Legală din Valencia.

În tot acest timp, anchetatorii spanioli au încercat să identifice cadavrul descoperit într-o râpă de niște copii, pe data de 1 noiembrie 2007.

O situație absolut șocantă a fost făcută publică recent, atunci când o familie de români a aflat că ruda sa dispărută de 13 ani a fost ținută în tot acest timp în congelatorul dintr-o morgă din Spania.

Fiica bărbatului a povestit cum tatăl său a dispărut fără urmă, speranța regăsirii păstrându-se vie preț de multă vreme.

Dispariția șocantă a bărbatului

Familia lui Dumitru Ionescu a decis să se mute în Spania, în anul 2007. Acesta avea doi copii și o soție, iar un nou început părea să fie schimbarea de care această familie avea nevoie.

Din păcate, într-o zi nefastă, cei doi soți au plecat la cumpărături, iar bărbatul a decis să-și aștepte soția în fața magazinului.

Când a revenit, femeia nu l-a mai găsit pe bărbat, dar nu s-a îngrijorat foarte tare, deoarece acesta obișnuia să mai dispară. Din acest motiv, timp de trei luni, familia nu a raportat dispariția lui Dumitru Ionescu, așteptând ca el să revină acasă.

“Tatăl meu și cu mine tocmai venisem din România, în acea vară, iar sora mea și mama deja locuiau, de ceva vreme, în Moncada. Am sperat că este în viață, că a plecat din propria voință și că într-o bună zi se va întoarce sau ne va contacta”, a afirmat Jorge, fiul cel mare, care în acel moment avea 19 ani.

În anul 2007, cadavrul unui bărbat mutilat ar fi fost găsit de către niște copii într-o groapă. Autoritățile s-au autosesizat la acel moment, solicitând cetățenii să intervină dacă au cunoștință despre acest caz.

Băiatul lui Dumitru Ionescu a povestit că la acea vreme nu a băgat în seamă anunțul, mai ales că nu cunoștea limba spaniolă și nu înțelegea.

Adevărul a fost elucidat 13 ani mai târziu

După așteptări și speranțe fără rezultat, familia s-a decis să anunțe dispariția bărbatului în anul 2019. Atunci, autoritățile i-au solicitat pe toți membrii familiei să facă un test AND prin care să li se prelucreze analizele genetice care ar fi condus la o posibilă descoperire.

Ulterior, specialiștii au observat asemănări între profilul fiicei bărbatului și cadavrul găsit în 2007 într-o râpă, ajungând la descoperirea identității bărbatului ținut în congelator ani la rând, în timp ce familia spera ca se va întoarce acasă.

„Este foarte greu și dureros să afli că tatăl tău a stat mort într-un congelator, timp de treisprezece ani”, a explicat fiica lui Dumitru Ionescu, potrivit eldia.es.

Astfel, pe data de 15 aprilie, Tribunalul din Moncada a dispus eliberarea unui certificat de deces pentru român.

După mai bine de 13 ani, rămășițele bărbatului au putut fi îngropate creștinește în cimitirul municipal din València, în cadrul unei ceremonii restrânse, desfășurată pe data de 23 aprilie.

Loading...