Cum a început povestea de dragoste dintre Ion Dichiseanu și Simona Florescu: “Mulți au fost împotriva noastră”

5.832

Simona Florescu i-a devenit soție lui Ion Dichiseanu în 1986, când avea doar 19 ani. Abia la Starea Civilă a aflat că el are 54, însă acest aspect nu le-a distrus căsnicia de 22 de ani și nici gura lumii.

Mulți au încercat să-i despartă, însă dragostea ce i-a unit a învins orice bârfă. Și după divorț au rămas prieteni și o altfel de dragoste i-a unit până pe 20 mai, când maestrul Dichiseanu s-a stins.

După despărțirea de actrița Sara Montiel, Ion Dichiseanu şi-a găsit consolarea în braţele Simonei Florescu, femeia care l-a făcut tată şi în care a găsit aceleaşi trăsături cu ale divei spaniole, după cum povesteşte în cartea „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel’.

Cum a început povestea de dragoste dintre Ion Dichiseanu și Simona Florescu: “Mulți au fost împotriva noastră”Cum a început povestea de dragoste dintre Ion Dichiseanu și Simona Florescu: “Mulți au fost împotriva noastră”

Simona avea 19 ani neîmpliniţi şi l-a întâlnit pe Dichi pe vremea când ea era colaboratoare la „Constantin Tănase” şi se organizase un spectacol grandios pe stadionul din Galaţi cu toată „floarea cea vestită” de la vremea aceea.

‘Mă atrăgeau cele care, printr-un element particular al fizionomiei, printr-un gest, printr-o anumită atitudine, îmi aminteau de ea (Sara Montiel). În 1986, când m-am căsătorit cu Simona, nu am realizat imediat acest lucru.

Într-un moment de relaxare, când eram doar eu cu mine însumi, mi-am dat seama că Simona avea ceva care îmi aducea aminte de Sara. Nu-mi dau seama foarte bine ce, poate tenul, poate ceva din atitudine…

Era un sentiment care stârnea nişte şoapte, nişte tresăriri uşoare, ca fâlfâitul aripilor unui fluture ce abia-ţi atinge obrazul..’, scrie Dichi în cartea sa.

„Eu n-am ştiut ce vârstă are Dichi până ne-am căsătorit. Nu l-am întrebat. La Starea Civilă am văzut câţi ani are! Eu l-am văzut pe el aşa cum este şi l-am iubit aşa.

Vârsta nu trebuie să fie un impediment. Sunt oameni care, la vârsta la care s-a căsătorit Dichi sunt rablagiţi rău de tot, dar sunt şi oameni în vârstă care sunt foarte atenţi cu ei, grijulii şi nu trec degeaba prin viaţă.

Aveam 19 ani când m-am căsătorit cu el și la 20 am născut-o pe Ioana. Îmi doream foarte mult familie, chiar dacă multe persoane au fost împotriva noastra pentru că el era bătran.

S-au pus pariuri că nu rezistăm împreună! Oamenii erau răi și mult timp am avut și eu senzația că ne-am căsătorit pentru că el își dorea un copil, nu pentru că mă iubea pe mine!’, povestea Simona în emisiunea „Vorbește Lumea”, de la Pro TV, acum doi ani.

„Iubirea a rămas între noi, dar în altă formă!’

În 2008, după 22 de ani de căsnicie, Simona și Dichi au divorțat și nici unul dintre ei nu s-a mai recăsătorit. Cântăreața a dezvăluit, la un moment dat, care au fost cauzele care au determinat ruptura dintre ei.

„La începutul relației noastre, credeam că oamenii sunt răi şi asta s-a adeverit pe parcursul căsniciei. Tot din cauza acelor oameni răi, noi ne-am lăsat influenţaţi şi am ajuns la despatire. În acte. În fapt, ne înţelegem mult mai bine decât ne înţelegeam căsătoriţi.

Nu mai există oamenii care ne făceau rău. Iubirea a rămas între noi, dar în altă formă. Şi se manifestă diferit faţă de cum se manifestă în tinereţe. În fiecare zi stăm de vorbă şi ne aducem aminte de viaţa noastră.’, spunea Simona Florescu.