Profeția teribilă care tocmai s-a împlinit! A fost făcută acum 20 de ani

1.976

Expertul climatolog Simona Andrei a vorbit despre temperaturile caniculare din ultimele zile și despre disconfortul termic. Expertul spune că după perioade lungi în care temperaturile cresc de la deceniu la deceniu, oamenii ar trebui să se aștepte și la opusul caniculei.

În plus, spune expertul climatolog, temperaturile cu care se confruntă acum oamenii au fost prezise cu două decenii în urmă.

Omenirea se va confrunta cu fenomene dure! Avertismentul de acum 20 de ani

Expertul climatolog Simona Andrei a explicat, la Digi24, că fenomele și temperaturile se modifică brusc din cauza schimbărilor maselor de aer de la foarte călduroase la reci.

„În momentul în care vedem că temperaturile încep să ajungă la valori foarte-foarte ridicate, pe lângă faptul că trebuie să ne ferim de aceste temperaturi, să ne pregătim și de opusul acestor fenomene care va veni automat îndată ce căldură se mai domolește.

E că atunci când o extremă o trage pe cealaltă… îndată ce masă de aer mai cald s-a retras mai la sud de țara noastră, a permis unei mase de aer mai rece să invadeze teritoriul și pe contrastul acesta termic pe care l-am avut în ultimele 12 ore s-a produs ceea ce vedem”, spune aceasta.

Specialiștii avertizau aceste schimbări de 20 de ani

Simona Andrei spune că oamenii asistă acum la ceea ce specialiștii avertizau de 20 de ani. Ea spune că deși nu se poate cuantifica contribuția umană la schimbările climatice, aceasta este clară și nu poate fi negată.

„În momentul de față, în comunitatea științifică există o dezbatere mare privind ponderea pe care o are intervenția umană în ceea ce se întâmplă.

E clar că ceea ce au avertizat specialiștii încă în urmă cu 20,30 de ani – faptul că climatul planetei se va schimba – e un fapt real pe care îl trăim aproape zilnic.

În ce măsură intervenția umană a afectat aceste schimbări e greu de cuantificat în momentul de față, dar clar există și o contribuție umană în toată nebunia de acum și clar nu putem să o negăm”, a adăugat Simona Andrei.

Valorile de căldură s-au dublat
Expertul climatolog a mai spus că în ultimii zece ani, valurile de căldură consistene s-au dublat și că fenomenele vor crește ca frecvență.

„Dacă privim retrospectiv ultimii 20 de ani, constatăm că în primul deceniu am avut două valuri de căldură consistente, în timp ce următorii zece ani au venit cu cel puțin patru situații complicate.

De la deceniu la deceniu se constată o creștere a acestor fenomene și se constată de la un an la altul că se depășește record după record. Acum venim cu alte recorduri, regiunile diferă, dar în mare parte zona mediteraneană și țările vecine sunt cele mai afectate de acest fenomen”, a spus Simona Andrei.