Valeriu Gheorghiță: crește numărul de cazuri de COVID-19. Mesaj pentru tineri

809

Autoritățile sunt din ce în ce mai îngrijorate. Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că există o tendință de creștere a numărului cazurilor de coronavirus și că aproximativ 90% dintre persoanele diagnosticate nu au făcut vaccinul împotriva virusului.

Crește numărul de cazuri de Covid-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România a anunțat că există o tendință de creștere a numărului de cazuri de coronavirus și că, în ultimele patru săptămâni, dintre cei infectați cu virusul, aproape 90% sunt nevaccinați.

El a transmis și un mesaj pentru tineri, pe care i-a îndemnat să sprijine populația vulnerabilă. Medicul Valeriu Gheorghiță spune că este momentul să ne protejăm mai bine. Declarațiile au fost făcute sâmbătă la Cluj-Napoca, acolo unde coordonatorul campaniei de vaccinare și primarul Emil Boc au vizitat centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale Ion Creangă.

Este clar că în România avem o tendinţă la acest moment de creştere a numărului de cazuri. Sperăm ca această creştere să fie una lentă, să nu fie exponenţială şi să putem să ne adaptăm încât să nu existe o presiune crescută asupra sistemului de sănătate, a declarat la Cluj-Napoca, preşedintele CNCAV.

În fiecare zi, în jurul orelor 13.00, Grupul de Comunicare Strategică publică datele actualizate cu privire la cazurilor de infectare cu coronavirus care apar în România.

Astfel, potrivit celei mai recente actualizări, până astăzi pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.183 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În total, 1.047.199 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 126 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În afară de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 18 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Valeriu Gheorghiță anunță că va urma valul patru al pandemiei de coronavirus.

Coordonatorul campaniei de vaccinare este sigur că va exista al patrulea val, însă nu se știe când va veni și nici care va fi amploarea lui.

Valeriu Gheorghiță despre valul patru al pandemiei.

Medicul Valeriu Gheroghiță a spus, într-un interviu, că România ar putea fi una dintre cele mai afectate țări de mutația Delta a coronavirusului și că ne-am putea confrunta cu peste 90% cazuri de infectare.

Imunitatea cumulată prin vaccin și trecere prin boală în România probabil că este în jur de 40-45%, poate chiar mai mult în anumite regiuni ale țării.

Însă, din păcate, pentru varianta Delta, imunitatea obținută ca urmare a trecerii prin boală nu ne oferă suficientă protecție, a spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că întrebarea nu este dacă vine valul patru al pandemiei, ci când vine și care va fi amploarea lui. El a dat de înțeles că își dorește să nu aibă dreptate și să nu se adeverească cele spuse acum.

Discuția despre valul patru nu este dacă vine, este când vine și care va fi amploarea lui. Mi-aș dori să ne înșelăm cu toții, în toată această pandemie ne-am dorit ca toate predicțiile să nu se adeverească, pentru că nu este ca și cum noi citim undeva aceste date, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Raed Arafat: valul patru poate fi prevenit
În același timp, Raed Arafat a declarat că valul patru poate fi prevenit și că totul ține de numărul de persoane imunizate. La fel a declarat și premierul Florin Cîțu.

Acesta a spus că valul patru va exista doar dacă noi nu vrem să ne vaccinăm. El a precizat că obiectivul nu este de a vaccina un anumit număr de oameni, ci de a depăși pandemia.

În continuare, autoritățile ne atrag atenția să respectăm regulile în vigoare, chiar dacă mergem în concedii.

Valeriu Gheorghiță este de părere că avem toate instrumentele prin care să evităm o creștere semnificativă a numărului de cazuri în perioada următoare.