Alexandru Rafila vrea să candideze la prezidențiale. Pe cine ar alege ca premier dacă devine președinte

890

Tot mai multe persoane publice au declarat că și-ar dori să participe la cursa de prezidențiale, printre numărându-se și Alexandru Rafila.

Își dorește să devină președinte și să schimbe țara alături de prim-ministru, pe care l-ar alege cu mare atenție. S-a gândit deja la un posibil premier.

Alexandru Rafila îl vrea premier pe Ciolacu
Deși alegerile prezidențiale sunt abia în anul 2024, la fel ca mulți alții, Alexandru Rafila a declarat că ar urma să intre în cursă și că ar vrea, până atunci, să-și perfecționeze cunoștințele în diferite domenii precum economie, finanțe, pentru că știe că nu este suficient să cunoască politică pentru a fi un bun conducător.

Astfel, profesorul Rafila a spus că nu exclude o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024 și că nu ar avea “niciun fel de ezitare” să-l nominalizeze pe Marcel Ciolacu premier, pentru că are încredere în el.

A spus despre el că este un om dinamic, echilibrat, care știe să negocieze, având și o experiență suficientă în zona politică încât să poată să gestioneze un guvern.

Medicul spune că PSD este o echipă pregătită, cu care ar avea curaj să colaboreze pentru bine țării.

“Cred că PSD are o echipă pregătită. Acceptarea unei astfel de poziții presupune o discuție în interiorul partidului în care lucrurile trebuie asumate și precizate foarte clar, ca să nu există ulterior interpretări.

Nu este o țintă personală în niciun fel. Pe mine m-a onorat. Încă din iarnă, domnul președinte Ciolacu a făcut această nominalizare în ceea ce mă privește.

Cred că am nevoie în continuare de acumularea unor cunoștințe, nu numai de natură politică, dar și în zona economică, financiară. Lucrurile trebuie foarte bine controlate din acest punct de vedere”, a declarat Rafila.

Rafila nu se vede premier

Medicul Alexandru Rafila a explicat clar că nu își dorește deloc să devină prim-ministru și că, în cazul în care Cabinetul Cîțu era demis prin moțiune de cenzură, iar el era nevoit să preia funcția de conducere, a declarat că avea nevoie de oameni pricepuți în domeniile pe care el nu le stăpânește.

Posibilul candidat la prezidențiale crede că PSD trebuie să vină cu un candidat care să determine lumea să meargă la vot, care să inspire încredere și să-i facă pe oameni curioși.

De asemenea, crede că este mare nevoie de fapte, mai mult decât de vorbe și că viitorul președinte ar trebuie să aibă un plan bine stabilit încă de când intră la vot.