Liviu Dragnea a anuntat cum se numeste noul partid infintat cu Codrin Stefanescu

616

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a anuntat ca va sustine „cu toata experienta” un partid nou-infiintat, Alianta pentru Patrie, care are ca obiectiv „bunastarea romanilor” si reprezinta un „patriotism economic”.

„Prin octombrie am avut o discutie cu Codrin Stefanescu (…). Mi-a zis ca simte nevoia sa sprijine aparitia unui nou partid care sa nu mai fie macinat de compromisuri interne, de oameni care nu au curaj, de acoperiti, de infiltrati, de tot felul de interese impletite care (…) distrug un partid sau il lasa acolo unde trebuie sa fie – 20%. (…)

Am zis ca sunt de acord si il voi sprijini cu tot ce stiu eu, cu toata experienta mea politica, administrativa, economica, sa se intample acest partid. Am gasit mai multi prieteni de-ai lui, patru oameni obisnuiti, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori (…),

Codrin nu s-a implicat de la inceput in documente pentru a nu risca ca undeva, pe parcursul procedurilor, sa se blocheze (…) infiintarea partidului. Partidul s-a infiintat – se numeste Alianta pentru Patrie. (…) E un partid la inceput.

S-a nascut din lacrimi, deznadejde si din suferinta. A noastra, a tuturor. Dar si din speranta ca inca se mai poate recupera Romania”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit agerpres.ro.

Fostul lider PSD a marturisit ca aceasta formatiune politica nu va fi nationalista si nu este un partid „facut degeaba”.

„Principalul obiectiv al acestui partid il reprezinta bunastarea romanilor si este animat de patriotism economic. Nu este un partid nationalist, nu este un partid xenofob, nu este un partid radical, antieuropean sau antiatlantic, dimpotriva”, a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea a spus ca va discuta cu avocatul sau „sa analizeze posibilitatea unei actiuni in instanta” pentru a se lamuri daca are sau nu dreptul sa ocupe functii intr-un partid.

„Unii spun ca eu nu am voie sa ocup vreo functie intr-un partid. Eu pentru partidul asta voi face foarte multe lucruri”, a conchis Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a ajuns sa lucreze la firma fiului sau, Stefan. Din salariu incaseaza doar o treime, restul e sub sechestru. In ultimele perioada, presa politica din Romania a scris despre presupusele sume pe care le are Liviu Dragnea in cont, dar si despre salariul pe care acesta l-ar incasa lunar.

Fostul presedinte PSD sa declarat la Realitatea ca nu a mers niciodata in vacante exotice si ca banii pe care ii are in cont i-a castigat inainte de a intra in politica.

Traiesc din doua treimi din salariu, pentru ca o treime este pus sechestru de la DNA. Nu castig foarte mult, dar cu ce castiga Irina ca salariu, cu ce castig si eu, cu ce ma ajuta copiii, nu mor de foame”, a marturisit Liviu Dragnea.