Mioara Roman a spus adevărul despre relația cu Petre Roman. Secretul care s-a aflat abia acum

983

Mioara Roman trece prin momente dificile din cauza stării sale de sănătate, care se degradează. Recent, ea a fost internată, din nou, în același centru de tratament de lux în care fiicele ei au decis să o ducă în urmă cu mai mult timp.

Mioara Roman, despre căsnicia cu Petre Roman

Acum, fosta soție a premierului Petre Roman a vorbit despre viața pe care a avut-o cu fostul politician. Femeia a vorbit despre relația sa cu fostul premier. Ea a recunoscut că poziția socială a jucat un rol important în căsnicia pe care au avut-o.

Mioara Roman a spus că fostul ei soț nu a iubit-o de la început, deși erau deja căsătoriți. Ea provenea din părinți și bunici intelectuali, cu funcții mari în lumea academică, motiv pentru care fostul premier a privit-o doar ca pe o rampă de lansare privind statutul său social.

„Competitiv cum e, Petre a fost foarte impresionat de statura mea profesională, am fost pentru el ca un trofeu. Nu ştiu cât de îndrăgostit de mine a fost la început. Dar ştiu că în anii care au urmat s-a îndrăgostit de mine cu adevărat”, a recunsocut Mioara Roman, potrivit impact.ro.

„A fost o mare dragoste”

Femeia mai fusese căsătorită până să îl cunoască pe Petre Roman și făcuse și un copil, pe Catinca, la 20 de ani.

La 30 de ani l-a cunscut pe Petre Roman și a decis să ia lucrurile mai încet și să nu își mai pună toată credința în instituția căsătoriei.

„A fost o foarte mare dragoste. Ade­vă­rata iubire a vieţii mele. Iubirea de la 30 de ani, pasională, dar şi matură şi profundă. Petre era încă foarte optimist, eu alunecasem un pic pe panta neîncrederii în căsnicie”, a mai adăugat Mioara Roman.

Din relația lor a venit pe lume Oana Roman, însă odată cu trecerea anilor, căsnicia celor doi nu a trecut proba timpului și s-a încheiat în 2007, după 30 de ani.

Cine este Mioara Roman

Mioara Roman a devenit cunoscută după Revoluție drept stâlpul de susținere a politicianului Petre Roman. Însă puțini știu că ea vine dintr-o familie cu bunici învățători și părinți profesori și diplomați.

”Nu mi-a plă­cut niciodată să ies în faţă. Viaţa mea a fost viaţa unei persoane care venea din­tr-o familie de clasă medie, cu as­pi­raţii mic-burgheze, cu bunici în­vă­ţători şi părinţi profesori şi diplomaţi. Tata, Ion Georgescu, a fost copil de ţă­ran, dar cu studii înalte.

A fost ele­vul lui D.D. Roşca şi al lui Lucian Bla­ga. Apoi a plecat să studieze la Geneva, unde a fost elevul lui Jean Piaget. În 1942, şi-a dat doctoratul cu Al. Rosetti şi Mihai Ralea, iar în 1946 a plecat secretar 1 la Varşovia. Mai târ­ziu, tata a deschis ambasade la Cai­ro, Teheran, Bagdad şi Alger.

La Cluj, a cunoscut-o pe mama, fată de învă­ţă­tor, dintr-o familie cu o situaţie bu­nă, cu trăsură, şaretă, 2000 de oi şi gre­dină de două hectare.

Mama l-a ur­mat peste tot, îl ajuta făcând pe se­cre­tara. Eu m-am născut în România, în 1940, când a început războiul, iar şcoa­la am făcut-o în Varşovia, în Egipt, la Lycée Français du Caire, şi apoi în România”, a povestit Mioara Roman într-un interviu acordat scriitorului Ion Coja.