Actrița Carmen Tănase, despre certificatul verde: „O să mă lupt cu ei până în pânzele albe. Nu mă autoizolez, mă izolează societatea”

2.847

Actriţa Carmen Tănase a afirmat că nu este de acord cu măsura impusă de autorități privind certificatul de vaccinare şi situaţia artiștilor care, deşi au schema de vaccinare completă au ajuns în stare gravă la spital. Aceasta îşi menține poziţia de a refuza vaccinarea şi testarea, relatează Antena3.

Întrebată ce va face când nu va mai putea dovedi dreptul de intra în anumite locații pentru că nu este vaccinată, actriţa Carmen Tănase a subliniat că atât timp cât este cetățean al acestei țări, unde plătește taxe şi impozite are dreptul să intre oriunde vrea.

„Eu am dreptul să intru oriunde vreau eu. Nu poate nimeni să îmi ia acest drept, atâta vreme cât eu sunt cetățean al acestei țări plătitor de taxe și impozite.

În clipa în care va fi o lege și probabil că o să fie și asta pentru că demenţa la care s-a ajuns nu are măsură. În clipa în care se va ajunge și la treaba aceasta nu mă va mai interesa să mai fac parte dintr-o societate distopică și anormală”, a spus actriţa Carmen Tănase.

„Nu mă autoizolez, mă izolează societatea”

Chestionată pe tema autoizolării, Carmen Tănase a spus că nu va recurge la asta, pentru că dorește să meargă mai departe.

„Nu mă autoizolez, mă izolează societatea. Eu vreau să merg mai departe oriunde mergem și până acuma. Dacă societatea din care o fac parte și pe care o plătesc de-o viaţă mă izolează atunci stau la mine acasă prin lege.

Până nu este lege o să mă lupt cu ei pănă în pânzele albe”, a conschis actriţa Carmen Tănase la Antena 3.

Carmen Tănase a vândut tot ce avea în București și s-a mutat la țară pentru că, spune actrița, a vrut să scape de mizeria din Capitală. Actrița locuiește acum într-un sat de lângă Târgoviște, alături de fiul său, Tudor, și cu mama sa, în vârstă de 90 de ani.

În urmă cu câteva luni, Carmen Tănase a surprins când a declarat că vrea să lase Bucureștiul în urmă și să se stabilească la țară. Cătălin Măruță a vizitat-o pe artistă la ea acasă și așa s-a aflat unde locuiește. Are o casă mare, încăpătoare, cu gazon în față, iar lângă a amenajat un loc special, cu o masă și câteva scaune.

„Da, e bine. O să fac și un solar aici’, a spus ea în clipul postat pe YouTube.

Actrița spune că a luat această decizie în perioada pandemiei, dorind să respire aer curat și să mănânce bio, din propria-i grădină.

Carmen Tănase va reveni în București, va face naveta atunci când va avea diferite spectacole, proiecte, însă Capitala nu mai e casa ei.

Actrița se află acum în vacanță și, spune ea, îi e dor de vremurile când juca teatru cu sălile pline.

„Nu putem trăi fără public. Teatrul se joacă cu public în sală, cu suflul emoției care vine din sală. Publicul e la fel ca înaine, dornic de teatru. Doar că am jucat cu sala plină doar 70 la sută din capacitate.

Lumea așteaptă ca ,din toamnă, după vacanță, să se revină la normal. Eu sunt sigură că nu va fi așa. Ni se pregătește altceva”, a mai declarat Carmen Tănase.