Raed Arafat, gest emoționant la bordul avionului! Șeful DSU a salvat viața unui pasager

5.293

Raed Arafat, gest emoționant la bordul avionului! Șeful DSU a surprins pe toată lumea. Raed Arafat a fost unul dintre pasagerii zborului pe ruta Paris-București, iar acesta i-a salvat viața unui bărbat.

Raed Arafat, gest emoționant la bordul avionului! Șeful DSU a salvat viața unui pasager

Raed Arafat, gest emoționant la bordul avionului! În această perioadă, Raed Arafat a primit numeroase critici din partea românilor.

Acesta a fost acuzat de oameni că este responsabil pentru situația critică din spitalele din România. Chiar și așa, Raed Arafat a demonstrat recent că sare în ajutorul unei persoane atunci când se simte rău.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a fost unul dintre pasagerii zborului pe ruta Paris-București. Românii îmbarcați l-au recunoscut pe Raed Arafat.

După aproape două ore de la decolare, personalul le-a cerut pasagerilor să rămână calmi și să nu părăsească locurile pentru că avionul va traversa o zonă cu turbulențe.

La scurt timp, unui pasager i s-a făcut ră, iar cei care l-au recunoscut pe Raed Arafat i-au cerut ajutorul. Fără să stea pe gânduri, șeful DSU a mers lângă pasager.

Personalul avionului i-au spus acestuia să meargă la locul lui, dar atât pasagerii cât și Arafat, le-a spus că este medic, stabilizând pasagerul. Momentul a fost filmat, iar imaginile au devenit virale.

Raed Arafat insistă să preia întregul sistem de urgenţă. „Riscul este să strici ce funcţionează şi să nu pui nimic mai bun în loc. Tot ce am auzit până acuma nu este o viziune nouă, este o întoarcere la trecut.

Sunt lucruri luate din memoria unor persoane care se perindă şi dau sfaturi, aceste persoane nu sunt în stare să vadă evoluţiile care au fost şi au fost împotriva lor de când sunt aceste evoluţii şi ele trăiesc în trecutul lor şi în memoria lor, a anilor 2000”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a combătut şi afirmaţia ministrului Alexandru Rafila potrivit căreia unităţile de primiri urgenţe şi ambulanţa sunt structuri finanţate de Ministerul Sănătăţii: ”Nu finanţează Ministerul Sănătăţii, finanţează bugetul de stat prin diferite instituţii”.

Raed Arafat a mai spus că dacă persoana lui deranjează, soluţia este una simplă.

”Dacă persoana doctorului Arafat deranjează, eu sunt într-o poziţie numită, nu sunt nici ales, nici pe concurs, sunt numit.

Dacă eu sunt cel care deranjez şi dacă eu dispar şi sistemul poate fi lăsat să meargă mai departe, atunci soluţia e simplă.

Depersonalizează sistemul de persoana lui Arafat şi sistemul merge mai departe. Dar nu distrugi sistemul în ideea că depersonalizezi, dacă l-am dezintegrat. Nu, asta nu e depersonalizare, e dezintegrare”, a adăugat Arafat.

Acesta a precizat, însă, că are încredere că nu se doreşte distrugerea sistemului SMURD.

Arafat, reacţie la afirmaţiile ministrului Rafila: Insinuarea că DSU intervine doar când sunt calamităţi şi dezastre este inducatoare în eroare.

Încearcă să diminueze rolul DSU şi a sistemului SMURD

”Eu am toată încrederea la toate nivelurile, nu cred că cineva doreşte să dărâme acest sistem.

Nu cred că cineva doreşte să distrugă un lucru care funcţionează bine pentru România şi mai ales în aceste momente. Cred că s-ar bucura o singură persoană, dacă ar vedea un sistem de urgenţă distrus într-o ţară membră NATO şi UE.