Kate Middleton, omagiu în onoarea prințesei Diana și a reginei Elisabeta a II-a, în portretele spectaculoase de la 40 de ani

1.509

Ducele şi ducesa de Cambridge au dezvăluit duminică, cu ocazia împlinirii vârstei de 40 de ani a lui Kate Middleton, trei imagini realizate de fotograful italian Paolo Reversi.

În 9 ianuarie, Kate Middleton a împlinit 40 de ani, ocazie cu care s-a lăsat fotografiată în trei ipostaze care o arată în posturi de-a dreptul răvășitoare. Portretele regale au ascuns, totodată, și gesturi de prețuire pentru două femei dragi și importante în istoria monarhiei britanice: regina Elisabeta a II-a și prințesa Diana.

Catherine, ducesa de Cambridge, și-a sărbătorit cea de-a 40-a aniversare arătându-și stilul atemporal și aducând un omagiu atât prințesei Diana, cât și reginei Elisabeta a II-a. În onoarea zilei de naștere a ducesei, sărbătorită în data de 9 ianuarie, Palatul Kensington a publicat sâmbătă trei noi fotografii portret ale lui Kate Midleton.

Ea a uimit prin apariţia ei, purtând trei rochii Alexander McQueen, același designer pe care l-a purtat la nunta ei din 2011 cu Prințul William. A purtat de asemenea cercei care i-au aparţinut prinţesei Diana.

Kate Middleton s-a asigurat că imaginile care au făcut înconjurul lumii și care o arată cu adevărat strălucitoare includ și un omagiu pentru mama și bunica soțului ei. Aceasta apare în trei rochii marca Alexander McQueen, unul dintre designerii săi preferați, însă ceea ce a captat atenția, pe lângă zâmbetul cuceritor al ducesei și patina istorică pe care au avut-o două dintre fotografii au fost bijuteriile purtate de aceasta.

Instantaneul în care ducesa de Cambridge apare într-o rochie roșie din satin, pe un umăr, o arată zâmbind larg, relaxată, cu mâinile în buzunare și cu părul ei lung coafat simplu. Cerceii cu diamante pe care a ales să-i poarte fac parte din colecția privată a reginei Elisabeta a II-a.

În celelalte două imagini, Kate poartă cercei cu perlă, care au aparţinut Dianei, prinţesă de Wales, dar și inelul de logodnă cu safir și diamante, ce a fost tot al soacrei sale și cu care William a cerut-o în căsătorie pe Kate. În acest fel, soția prințului William a cinstit atât amintirea regretatei “prințese a inimilor”, cât și apropierea pe care o are în prezent cu regina Elisabeta a II-a.

În plus, modalitatea de a poza în imaginea alb-negru care o arată din profil a fost de-a dreptul regală, inspirată din portretele reginelor Elisabeta și Victoria, în timp ce imaginea color arată vivacitatea ducesei de Cambridge.

Celebrul fotograf de modă Paolo Roversi, care a colaborat cu vedete precum Naomi Campbell şi Kate Moss, a descris fotografierea ducesei drept ”un moment de bucurie pură” şi a declarat că ”energia pozitivă” a ducesei ”poate aduce speranţă lumii întregi”. Roversi a declarat, conform Agerpres: ”Realizarea portretului Alteţei Sale Regale ducesa de Cambridge a fost o adevărată onoare pentru mine şi un moment de bucurie pură. Am fost mişcat de căldura şi primirea sa prietenoasă şi fermecat de ochii săi strălucitori care îi reflectau frumuseţea sufletului şi a zâmbetului, demonstrând generozitatea inimii sale”.

Roversi a spus că ducesa ar putea „aduce speranţă în întreaga lume” cu „energia ei pozitivă”, scrie The Guardian.

Court Jeweller a postat pe Twitter că cerceii cu perle și diamante Collingwood pe care i-a purtat în fotografiile alb-negru i-au aparținut soacrei ei, Diana, Prințesa de Wales. În singura imagine colorată a seriei, Kate poartă o rochie roşie asimetrică McQueen cu un umăr, cercei împrumutaţi chiar de regină şi o coafură deschisă, cu bucle largi, în timp ce are o ipostază lejeră cu mâinile în buzunarele rochiei.

Celelalte două fotografii au fost în monocrom. Inelul este de asemenea unul familiar, fiind faimosul inel de logodnă cu safir care i-a aparţinut regretatei Prinţese Diana. Ducesa de Cambridge a purtat anterior bijuteria în fotografiile de logodnă cu Prințul William, în 2010.

Cele trei noi portrete fotografice lansate de Palatul Kensington au fost realizate la Kew Gardens în noiembrie şi vor intra în colecția permanentă de la Galeria Națională de Portret din Londra, urmând a fi incluse în proiectul instituției „Coming Home” care prezintă portrete ale unor personaje cunoscute în diverse locaţii semnificative, scrie Today.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!