Mamaia Maria stătea la singura tarabă de lângă magazin, în ploaie, când primarul Piedone a văzut-o. Ce a urmat a stârnit un val de reacții pe Internet

1.387

Pe Mamaia Maria, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a găsit-o la singura tarabă de lângă un magazin din Capitală.

Ploua și era frig, dar femeia a venit chiar și pe vreme rea să-și vândă salata, mărarul, pătrunjelul și cele câteva bucăți de ardei iute, ca să aibă cu ce să trăiască.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a scris pe rețelele de socializare cum a găsit-o pe Mamaia Maria, despre care le-a spus tuturor că este “unul dintre cei mai puternici oameni de pe pământ”.

Piedone, mesaj emoționant despre Mamaia Maria

“Mamaia Maria e unul dintre cei mai puternici oameni de pe pământ…

Bătrânețea și bolile au pus-o la pat o vreme… S-a chinuit…

Dar bunul Dumnezeu nu lasă de izbeliște o mama văduva! I-a dat putere sa mai trăiască!

Am găsit-o iar la taraba! Statea in ploaie, umila și uda leoarcă sa nu deranjeze pe nimeni… Și aștepta sa scape de doua mâini de verdeața și câțiva ardei iuți… Sa agonisească o bruma de bănuți Sa-i fie cu folos pentru Sărbători, acolo…

Da… Dacă as avea putere as șterge tristetea din sufletele tuturor bătrânilor amărâți și bolnavi… I-as face fericiti și nemuritori!!! Si i-as dărui fiecăruia câte un copil orfan… Sa fie iubit și sa aibă pe cine sa iubească…

Dar n-am putere… Așa ca încerc sa ma fac util cât pot și unde pot…

Mamaia Maria vrea sa-și ducă zilele doar la ea acasa. Și o inteleg! Nu vrea alt adăpost și nici taraba in piata. Așa ca… o sa-i pregatim taraba ei socială pentru vremea rea. Și ma voi ocupa sa-i fie Sărbătorile blânde!

Ca eu, Piedone, nu mai am nici părinți, nici bunici… Ii visez deseori și mi-e dor… Mi-e foarte dor de ei…

Știu însă ca Dumnezeu are mângâieri și pentru bunicii din Ceruri și pentru cei de pe pământ!

Pentru ca bunicii sunt blânzi, sunt calzi, sunt buni… Și nemuritori!”, a scris Piedone pe Facebook.

Gestul lui Piedone pentru Mamaia Maria, val de reacții pe Internet

Într-un clip video postat de primar, se vede că Piedone o îmbracă pe femeia în vârstă cu o geacă impermeabilă, i-a pus o căciulă pe cap şi i-a mai oferit o pereche de ghete. A venit chiar și cu o umbrelă pentru taraba ei.

În plus, Piedone i-a spus femeii să-i facă o listă cu ce are nevoie, a întrebat-o dacă are nevoie de medicamente.

Mai mult, Primarul sectorului 6 i-a cumpărat toate produsele de pe taraba.

După ce a lăsat-o fără marfă, Piedone i-a cerut femeii să plece acasă. Totodată, i-a spus că zilele următoare ea va putea ajunge să vândă în piaţă, la adăpost.

Imaginile emoționante au stârnit un val de reacții pe Internet. Cei mai mulți utilizatori au apreciat gestul primarului față de Mamaia Maria.