OMS, anunţ surprinzător. Ce spun acum experţii organizaţiei despre vaccinarea cu doze booster

4.046

Noi declarații făcute de reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății. Anunțul experților despre vaccinarea cu doze booster este unul surprinzător.

OMS a făcut un anunț surprinzător. Experții organizației spun că vaccinarea cu doze booster nu prezintă condițiile necesare de apărare împotriva coronavirusului. Aceștia cer laboratoarelor farmaceutice să producă vaccinuri care să prevină transmiterea Omicron, precum și a altor tulpine ale virusului COVID-19.

OMS, anunţ surprinzător. Ce spun acum experţii organizaţiei despre vaccinarea cu doze booster
Creșterea numărului de cazuri de Covid-19, în ultima perioadă, pare să-i îngrijoreze și pe experții Organizației Mondiale a Sănătății.

În acest sens, reprezentanții OMS cer laboratoarelor farmaceutice să facă vaccinuri necesare prevenirii transmiterii virusului SARS-CoV-2. Aceștia avertizează că încercarea de a combate pandemia cu doze anti-Covid booster nu reprezintă o strategie viabilă.

“O strategie a vaccinării pe bază de doze repetate ale primelor vaccinuri are puţine şanse să fie adecvată sau viabilă”, au precizat specialiștii OMS.

Aceștia au subliniat faptul că este necesară dezvoltarea unor noi vaccinuri, care să aibă un impact mare cu privire la prevenirea și transmiterea infecției.

“Până când vor fi disponibile asemenea vaccinuri şi pe măsură ce virusul SARS-CoV-2 evoluează, poate că va trebui să se actualizeze compoziţia actualelor vaccinuri împotriva covid-19, pentru a ne asigura că ele continuă să asigure nivelul de protecţie recomandat de OMS împotriva infecţiei şi bolii”, au mai spus experții.

Omicron este o variantă îngrijorătoare, spune OMS

Au trecut mai mult de șase săptămâni de când varianta Omicron a fost identificată în Africa de Sud.

OMS a clasat această tulpină drept una îngrijorătoare, deoarece se transmite mult mai repede comparativ cu varianta Delta, care a apărut în India și care a fost dominantă până la apariția Omicron.

Chiar dacă această tulpină pare să genereze forme mai puțin grave, OMS nu știe dacă acest lucru se întâmplă din cauza unor caracteristici intrinseci ale Omicron sau dacă are legătură cu faptul că afectează oameni deja vaccinați parțial sau însănătoșiți după o infecție anterioară.

Omicron creează cu atât mai multă frică cu cât numărul de cazuri zilnice a explodat, nu doar la noi în țară, ci și în alte părți ale lumii.

În România, de exemplu, INSP a anunțat oficial transmiterea comunitară susținută a Omicron. Au fost confirmate aproape 300 de cazuri.

Potrivit ultimelor statistici, în săptămâna 3-9 ianuarie au fost confirmate 203 cazuri de oameni care s-au infectat cu noua variantă a coronavirusului. În total, în țara noastră, numărul bolnavilor cu această tulpină este de aproape 300.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!