Lucian Viziru și-a aflat diagnosticul. Este o boală care cauzează moartea subită la tineri

13.607

Au trecut câteva săptămâni de când Lucian Viziru a ajuns de urgență la spital acuzând dureri puternice în piept. Toată lumea a crezut că este suspect de infarct, motiv pentru care actorul a fost supus unor investigații amănunțite.

Lucian Viziru a trecut prin clipe grele, ba chiar a făcut atacuri de panică și se temea să adoarmă.

Lucian Viziru a primit diagnosticul din partea medicilor

Actorul care a fost suspect de infarct a aflat acum diagnosticul final. În urma unor analize amănunțite, medicii au descoperit că Lucian Viziru are miocardită.

În termeni medicali, această afecțiune reprezintă inflamația mușchiului inimii denumit miocard. Lucian Viziru a făcut un RMN și astfel a aflat ce anume l-a adus de urgență la spital. Actorul a petrecut Revelionul internat într-un spital din Capitală.

În urma ultimului RMN pe care l-am făcut la inimă a reieșit că eu aș fi avut la un moment dat, nu știm exact când, aș fi avut o miocardită. Ce este această miocardită?

Este o afecțiune de care poate suferi oricine. De afecțiunea asta pot suferi copiii, oamenii mai tineri, dar, în special, bărbații, tineri, cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani și sportivii, a spus Lucian Viziru.

Miocardita reduce capacitatea inimii de a pompa sângele (insuficiență cardiacă) și produce tulburări de ritm, unele atât de mari încât pot pune viața în pericol. Această afecțiune este una dintre cauzele de moarte subită la tineri.

„În urma ultimului RMN pe care l-am făcut la inimă a reieșit că eu aș fi avut la un moment dat o miocardită. E o afecțiune de care poate suferi oricine, dar în special bărbații tineri și sportivi. La capitolul sportiv mă încadrez, la capitolul tânăr… Hm, sunt trecut de 40”, a explicat Lucian, adăugând, în stilul său caracteristic, și un plus de umor.

„Efectele secundare ale vaccinului, care să zicem că sunt similare cu această miocardită, apar la 14-15 zile, dacă ar fi fost să fie așa, nu la 4, 5 luni”, a mai explicat el.

„Degeaba ați făcut voi pe deștepții și sunteți plini de sfaturi. Țineți-vă părerile pentru voi. E o rugăminte. Nu vă mai dați cu părerea decât dacă știți că vă duce capul. Nu are nicio legătură vaccinul cu problema mea (..) Au fost și foarte mulți care mi-au urat „însănătoșire grabnică” și vă mulțumesc foarte mult”, a mai spus Lucian Virizu în mediul online.

Lucian Viziru: Am făcut atacuri de panică. Mi-era frică să adorm

Actorul le-a povestit fanilor de pe Instagram cum s-a simțit, cum a ajuns la spital și ce i s-a întâmplat ulterior. Lucian Viziru a spus că experiența în salonul de Terapie Intensivă a fost traumatizantă. A făcut atacuri de panică și pur și simplu îi era frică să adoarmă.

Din fericire, totul este bine când se termină cu bine, iar asta s-a întâmplat și în cazul actorului în vârstă de 45 de ani. Soția sa, Ema, i-a fost alături în permanență trimițându-i mâncare gătită pentru ca el să se înzdrăvenească cât mai repede.

Îndrăgitul actor și-a petrecut și Revelionul, dar și începutul anului 2022 în spital, după ce a acuzat mai multe dureri în piept. La începutul acestei luni, Lucian Viziru povestea că ar fi chiar suspect de infarct, lucru care i-a îngrijorat pe admiratorii săi.

Lucian Viziru și-a speriat admiratorii când, în primul filmuleț din această „serie”, a apărut pe patul de spital, cu o branulă în mână, explicând cu ce probleme se confruntă. Actorul a mărturisit ulterior că la spital a fost internat la Terapie Intensivă și a avut atacuri de panică, fiindu-i frică inclusiv să adoarmă.

„A fost dureros. Când enzimele au ieșit pozitive am făcut pe mine, la figurat. M-au băgat într-un salon de Terapie Intensivă unde eram monitorizat în permanență, au început atacurile de panică. Mi-era frică să adorm”, povestea el.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!