Cu ce medicament și-a vindecat Gigi Becali mama. Românii nu-l pot cumpăra

1.524

Gigi Becali și-a tratat mama de coronavirus cu un medicament rusesc din anii 1970. Deși este considerat de medici ca fiind un tratament blând și fără reacții adverse, autoritățile l-au blocat la vamă.

Românii nu pot cumpăra medicamentul
Mai multe colete care conțineau medicametul au fost oprite la vamă, pentru că nu au fost autorizate în România. Același medicament a fost importat și donat spitalelor COVID de Gigi Becali la începutul pandemiei de coronavirus.

Un tânărul clujean a plătit aproximativ 400 de euro pe medicamente și transportul lor cu avionul, în regim de livrare expres.

Însă când trebuia să ridice coletul, medicamentele au fost oprite la Vama Aeroport Cluj.

Potrivit playtech.ro, bărbatul a primit de la firma de curierat DHL Express următorul mesaj: ”Organul vamal a transmis faptul că pentru aceste medicamente nu se poate face vamă, având în vedere că nu există pe piață, astfel coletul trebuie să facă retur, deoarece vama nu acceptă să fie importat”.

Bărbatul a rămas surprins de acest lucru, deoarece știa că aceste medicamente fusese deja aduse în România și folosite în spitalele COVID, după ce Gigi Becali a făcut în primăvară o donație de 100.000 de pastile, la recomandarea Ancăi Streinu-Cercel, medic infecţionist și fiica lui Adrian Streinu-Cercel, managerul de la “Balș”.

“Ori s-a comis o ilegalitate atunci, ori se comite acum. Probabil o să mă adresez instanței. Mi se pare rea-voință. Dacă desfăceau coletul și trimiteau medicamentele la Spitalul Judeţean Cluj, nu aveam nicio problemă. OK, nu le am eu, dar beneficiază cineva de ele. Dar așa le-au trimis înapoi în Rusia. Mi se pare absolut cretin”, a spus tânărul din Cluj.

Medicamentul se numește Arb.idol și este un antiviral produs în Rusia și folosit la tratarea gripei atât acolo, cât și în Republica Moldova sau chiar China.

Cu toate astea, medicamentul nu este autorizat nici de Agenția Europeană a Medicamentului, nici de Administrația americană a medicamentului (FDA).

Gigi Becali a cumpărat din Rusia în primăvară, 100.000 de pastile de Arbi.dol pe care le-a donat spitalelor. Surse apropiate lui Becali spun că importul s-a făcut prin clinica acestuia din București, ImunoMedica

Iar ulterior spitalele ar fi ridicat direct de la vamă donațiile. Becali a adus în ţară necesarul de Arbidol pentru aproximativ 2.000 de pacienți.

Gigi Becali afirmă că are soluția pentru pandemie: Dau gratis la toată țara

Gigi Becali afirmă că știe care este în acest moment cel mai bun tratament contra noului coronavirus. Omul de afaceri promite că, dacă va fi lăsat să producă un medicament împotriva Covid-19, într-o jumătate de an pandemia va deveni doar un vis urât.

Medicamentul despre care vorbește omul de afaceri este Arbi.dol. Becali spune că ar putea pune la cale un mecanism simplu prin care și România poate dispune de acest tratament, în farmacii, pentru doar 10 lei.

”Vreau să produc eu să dau gratis la toată țara. Scăpăm în câteva luni de zile de pandemie fără vaccin. E foarte ușor. eu iau substanța activă din India, din China și o capsulez în România. Dacă dau la preț modic. Un tratament – 10 lei. Eu plătesc tot. Cât mă costă nu contează, eu rezolv problema COVID-ului.

Am văzut despre ce e vorba, nu vorbesc tâmpenii. Eu pot rezolva problema Covidului în românia dacă dă o lege în România. Toți oamenii cărora le-am dat medicamentele astea s-au făcut sănătoși. Le-am dat iau medicamente”, spune Becali la România TV.

Cu modica sumă de 10 lei, cât costă tratamentul său ”minune”, patronul FCSB dă asigurări că în 5-6 luni criza sanitară din țară s-ar putea încheia.

Pe de altă parte, Becali recunoaște că nu se va vaccina niciodată cu serul anti-Covid apărut la nivel mondial. Motivul: nu are încredere în această modalitate de prevenire a SARS-CoV-2.

”Eu repet. Eu vreau să fac un medicament aprobat de Franța, America. Eu vreau orice om, orice român să se poată duce la farmacie să cumpere un medicament Arb.idol. Nu au oamenii ce cumpăra. Eu vreau să produc pentru 3 milioane, 5 milioane de oameni tratament.

Americanii au făcut multe studii, francezii, nemții. eu fac, eu produs, n-am nevoie de niciun ban de la stat. Dacă nu se aprobă această lege nu vor avea oamenii tratament de COVID în farmacii.

Să intervină președintele țării, să se facă un studiu și să vadă dacă e adevărat ce fac eu. Dacă nu vor să dea bani, dau eu banii toți. Nu mai e nevoie de niciun vaccin.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!