Seful armatei ucrainene, mesaj dur pentru Rusia: “Bine ati venit in iad!”

1.495

Fortele armate ale Ucrainei sunt absolut pregatite sa respinga agresorul. Oricine i-a privit macar o data pe soldatii nostri in ochi este convins ca nu se va repeta 2014, ca agresorul nu va lua Kievul, Odesa, Harkivul sau orice alt oras.

O astfel de declaratie a ministrului Apararii al Ucrainei, Oleksii Reznikov si a comandantului sef al Fortelor Armate ale Ucrainei, generalul locotenent Valerii Zalujnyi a fost publicata pe site-ul Ministerului Apararii , transmite Ukrinform.

„Armata si voluntarii au reusit sa stea in picioare in 2014, cand „fratele” ne-a injunghiat cu nebunie in spate. Pe atunci, multi oameni nu erau pregatiti din punct de vedere psihologic sa reziste celor cu care s-au asezat ieri la aceeasi masa. Acum situatia este complet diferita.

Kremlinul este constient de acest lucru si este un factor de descurajare important. Astazi avem cea mai puternica armata din Ucraina din ultimii 15 ani si cea mai puternica armata din Europa, armata noastra este condusa de generali si ofiteri de lupta.

Ilovaisk, Debaltsevo a lasat cicatrici pe inima, dar a intarit vointa. Apararea eroica a aeroporturilor din Donetk si Luhansk, apararea zilnica a zeci de asezari — de la Stanytsia Luhanska la Shyrokyne — au facut ca spiritul de luptasa creasca.

Oricine i-a privit macar o data pe soldatii nostri in ochi este convins ca nu se va repeta 2014, ca agresorul nu va lua Kievul, Odesa, Harkivul sau orice alt oras. Nu va indoiti, Fortele Armate sunt absolut pregatite sa riposteze si nu vor renunta la pamanturile ucrainene!” a subliniat ministrul apararii al Ucrainei Oleksii Reznikov.

„420.000 de soldati ucraineni si fiecare comandant fara exceptie s-au uitat deja in ochii mortii. Comandantii Fortelor, comandantii de brigazi, batalioane si companii sunt specialisti in domeniul lor si patrioti ai statului lor. Nu vom da nici macar o bucata de pamant ucrainean!” a adaugat comandantul sef al Fortelor Armate ale Ucrainei, general-locotenent Valerii Zaluzhnyi.

Ministrul Apararii, la randul sau, a adaugat ca nu este prima data in ultimele sase luni cand au fost facute „anunturi” privind o invazie rusa pe scara larga si ar trebui privite ca o modalitate suplimentara de a incalca planurile inamicului.

Reznikov a mai mentionat ca „Ucraina are un sprijin fara precedent din partea partenerilor internationali – cel mai mare de la Independenta. In special, acest lucru se manifesta in furnizarea de arme de aparare, ceea ce a sporit capacitatea Fortelor Armate ale Ucrainei de a respinge agresorul. In cursul lunii au fost primite aproape 2.000 de tone de arme moderne, munitie si blindaje corporale din diverse tari. Soldatii nostri au fost deja antrenati si sunt gata sa foloseasca intregul arsenal de instrumente”.

Ministrul Apararii a subliniat ca situatia este controlata de informatiile ucrainene, armata si diplomati.

Ucraina isi coordoneaza actiunile cu principalele state ale lumii 24/7. O astfel de uniune de conducere nu exista de zeci de ani. Multe tari inteleg acum cu adevarat amenintarea actiunilor Rusiei. Ucraina a trecut prin asta acum opt ani.

„Nimeni nu poate sa se uite in capetele liderilor de la Kremlin si sa spuna cu siguranta ce actiuni ar putea fi intreprinse. Dar calculam absolut toate scenariile si suntem pregatiti pentru ele.

Astazi se fac multe declaratii, iar Moscova chiar spune ca Ucraina planuieste sa atace Rusia. Acest lucru este absurd. Nu vom ataca pe nimeni, dar facem totul pentru a intari apararea si a elimina posibilitatea escaladarii. Ne propunem sa urmam calea politico-diplomatica.

Va spun mai multe, prin diplomatie si pace se vor intoarce acasa atat regiunile Donetk, cat si Lugansk, precum si Crimeea si Sevastopol!

Prin aceasta cale avem acum un ajutor politic si militar-tehnic incredibil de la partenerii nostri si tocmai prin aceasta cale Kremlinul si-a ridicat blocada nesfarsita a Marii Azov.

Pe baza acestui drum, vom cauta sa deblocam apele Marii Negre. Armata puternica pe care o construim in fiecare zi, Fortele Teritoriale de Aparare, sunt argumentele noastre diplomatice importante”, a adaugat ministrul Apararii al Ucrainei.

„Asigur ca Fortele Armate ale Ucrainei sunt pregatite sa riposteze. Deja faza activa a exercitiilor de comanda-stajor „Snowstorm-2022” se desfasoara in toata tara noastra. Ne imbunatatim constant capacitatile de aparare, coerenta unitatilor si abilitatile militare. Am creat formatiuni de lupta si am reusit sa desfasuram Fortele de Aparare Teritoriala in scurt timp si sa le inarmam cu ATGM si MANPADS.

Am intarit apararea Kievului. Am trecut prin razboi si am primit o pregatire adecvata. Prin urmare, ei sunt gata sa intalneasca inamicii nu cu flori, ci cu Stingers, Javelins si NLAW. Bine ati venit in iad!” a declarat comandantul sef al Fortelor Armate ale Ucrainei, general-locotenent Valerii Zaluzhnyi.

„Ce e de facut acum? Pastrati-va calmul, sprijiniti Fortele Armate si diplomatii. Calmul este acum principala arma care ne poate oferi o baza solida pentru aparare.

A continua o viata normala, a munci inseamna a asigura o activitate economica normala, si de aici capacitatea Fortelor Armate de a apara tara atat cat este necesar. Pastrati-va calmul si faceti tot ce aveti de facut, ca sa devenim cu totii mai puternici impreuna”, a rezumat Oleksii Reznikov.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!