Procedură specială de admitere a Ucrainei în Uniunea Europeană

40.456

Este informația momentului, în plină criză ucraineană. A început procedura specială de admitere a Ucrainei în Uniunea Europeană.

Marți, Volodimir Zelenski a vorbit printr-un apel video în Parlamentul European, iar după discursul său, președintele Ucrainei a fost aplaudat și ovaționat în picioare.

La scurt timp după discursul lui Zelenski în fața Parlamentul European, au apărut informații că a început procedura special de admitere a Ucrainei în Uniunea Europeană, potrivit Știrile Pro Tv.

Aplauze și lacrimi în Parlamentul European, după discursul lui Zelenski

Chiar și translatorul care a avut de tradus discursul lui Volodimir Zelenski a izbucnit în plâns în timp ce președintele Ucrainei povestea drama prin care trec ucrainenii în ultimele zile.

Președintele ucrainean a fost întâmpinat cu ovații din partea diplomaților care s-au ridicat în picioare și l-au aplaudat la scenă deschisă. Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului European, spunând celor prezenți că țara sa „luptă pentru supraviețuire”.

„ Nu ştiu cum să vă salut, dacă e seară sau dimineaţă, fiindcă pentru unii dintre noi azi poate fi ultima zi”

„ Ucrainenii sunt absolut incredibili (…) Acum e o luptă pentru supravieţuire. Luptăm pentru a avea drepturi egale în Europa. Astăzi arătăm întregii lumi cine suntem. Ucraina fără Europa ar fi singură. Ne-am demonstrat tăria şi puterea, am demonstrat că suntem ca voi. Demonstraţi-ne că şi voi sunteţi ca noi! Şi viaţa, lumina vor învinge asupra întunericului”, au fost cuvintele cu care Zelenski a adus lacrimi în ochii multor dintre liderii din Parlamentul European.

Volodimir Zelenski, discurs prin apel video în fața Parlamentului European: ”Pentru unii oameni, această zi este ultima”. Ucrainenii plătesc prețul suprem apărându-și libertatea, a declarat marți președintele Volodimir Zelenski, într-un discurs adresat Parlamentului European.

”Ucrainenii plătesc prețul suprem apărându-și libertatea. Nu pot să spun bună dimineața, sau bună ziua, sau bună seara. Pentru că pentru unii această zi nu este bună. Pentru unii oameni, această zi este ultima”, a declarat Zelenski, într-o intervenţie video, citat de The Guardian.

”Soldații își apară libertatea, sunt foarte mulțumit de ceea ce am văzut acum, de ceea ce am auzit aici. Sunt foarte fericit că simt această atmosferă, suntem uniți și este motivul pentru care sunt fericit acum.

Nu am știut că acesta este prețul pe care urmează să îl plătim și este o tragedie, este un preț mult prea mare pe care trebuie să îl plătim! Sunt mii de oameni care au fost uciși.

Nu citesc discursul de acum de pe o hârtie, pentru că hârtiile au pierdut, iar realitatea din țara noastră este cu totul și cu totul alta. Ceea ce trebuie să facem față vieții reale, vieții adevărate, oamenilor uciși.

Volodimir Zelenski: ”Este dreptul nostru să fim egali, la fel ca si dumneavoastră!”

Cred că este dreptul nostru să fim egali, la fel ca si dumneavoastră! Suntem cei mai puternici oameni și cei mai buni oameni! Ucrainenii incredibili! Foarte des ne place să spunem că suntem peste ceilalți și ne bucurăm că puteți vedea acest lucru.

Sunt convins că vedeţi acum direcţia europeană a Ucrainei. Mi-ar plăcea să aud că această opţiune europeană a ucrainienilor pentru dumneavoastră este una care este sprijinită.

Dimineața de astăzi a fost una tragică pentru noi. Două rachete au lovit Harkovul. Sunt mulți ruși, de asemenea, acolo. Sunt peste 20 de universități acolo, este orașul care are cele mai multe universități din țara noastră. Sunt oameni deștepți, sunt oameni inteligenți, sunt oameni educați acolo.

Ursula von der Leyen, reacție după discursul lui Zelenski: ”Acesta este un moment al adevărului pentru Europa”

”Acesta este un moment al adevărului pentru Europa!

Modul în care răspundem astăzi la ceea ce face Rusia va determina viitorul sistemului internațional.

Trebuie să arătăm puterea care se află în democrațiile noastre”, a scris Ursula von der Leyen pe o rețea socială.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!