Cine este Prima Doamnă a Ucrainei. Povestea de dragoste dintre președintele Ucrainei, Zelenski și soția sa

8.250

Volodimir Zelenski este liderul care conduce Ucraina în aceste vremuri dificile, susținut îndeaproape și de soția lui, Olena.

Puțini sunt cei care știu că actualul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, era unul dintre cei mai cunoscuți comedianți TV ai Ucrainei, în urmă cu doar patru ani de zile. Iată cine este Prima Doamnă a Ucrainei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, însă, nu este singur în fața acestui mare obstacol, atacarea Ucrainei de către Rusia, ci sprijinit de frumoasa sa soție, Olena, pe care o cunoaște de pe vremea de când era elev.

Volodimir Zelenski are 44 de ani și a devenit președintele Ucrainei în 2019, atunci când a câștigat alegerile prezidențiale, după ce campania sa ar fi fost finanțată de Igor Kolomoisky, unul dintre cei mai avuți afaceriști ai statului ucrainean.

Olena Zelenska s-a implicat într-o serie de cauze umanitare, dar și educație. În 2021, Prima Doamnă a Ucraini a explicat implicarea ei în sistemul educațional.

”Ca părinte (Olena și Volodimir Zelensky au doi copii, o fată și un băiat, n. red.), una dintre problemele cele mai apropiate de casă pentru mine este alimentația copilului și legătura acesteia cu sănătatea și educația.

De aceea, am ținut o masă rotundă cu ministerele ucrainene pentru a dezvolta un nou program de nutriție școlară care să servească mai bine elevii din Ucraina. Ei își pot îmbunătăți sănătatea, astfel încât să își poată îmbunătăți învățarea”.

Olena le-a câștigat repede inimile locuitorilor țării vecine, ea fiind alătri de Voldoimir Zelenski, pe 20 mai 2019, în momentul preluării mandatului. Arhitecta a recunoscut că a fost nevoită să invețte ce înseamnă să fie Prima Doamnă a Ucrainei.

Ajunsă la 44 de ani, Olena s-a făcut remarcată și ca autoare ale unor scenarii de filme și producții în care, a jucat cu președintele Ucrainei. ”Din momentul în care am devenit Prima Doamnă a Ucrainei, mi-am dat seama de rolul pe care îl puteam juca în sprijinirea cauzelor umanitare, deoarece cauzele sociale au fost o pasiune a mea de-a lungul carierei mele.Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut de-a lungul timpului în care am fost Prima Doamnă este să învăț prin discuțiile mele cu alte Prime Doamne din întreaga lume, din Franța până în Israel și Canada până în Japonia și multe altele. (…)

Felul în care te îmbraci și felul în care te prezinți nu vorbesc doar pentru tine, ci și pentru țara ta și ceea ce încerci să realizezi. Președintele și cu mine vrem întotdeauna să reprezentăm Ucraina într-un mod pozitiv și puternic. Este o reflectare a acțiunilor și valorilor noastre”, povestea Olena Zelenska pentru Diplomatic Courier.

Cum și-a cunoscut președintele Ucrainei soția

Povestea lui Volodimir Zelenski și a Olenei Kiyashko a început după absolvirea școlii, însă cei doi s-au cunoscut încă de pe băncile școlii.

Elena mereu l-a sprijint pe soțul său în carieră, ba chiar a fost un pilon important în atingerea scopului de a ajunge președintele Ucrainei.

Cei doi s-au întalnit pe când Volodimir avea doar 17 ani, iar totul a început de la dorința acestuia de a merge cu cineva la cinematograf.Se pare că Elena avea o casetă cu filmul “Instinct primar”, iar Volodimir era interesat să-şi găsească pe cineva cu care să meargă la cinematograf.

Cei doi tineri făcuseră şcoala unul lângă altul, însă n-au ştiut de existenţa celuilalt decât după ce şi-au încheiat studiile şi s-au întâlnit accidental, astfel formând o relație.

Iubirea lor s-a intensificat rapid, Zelenski propunându-i frumoasei Olena să se mute cu el la scurt timp după ce deveniseră un cuplu.

Îndrăgostiții s-au căsătorit după 8 ani, deoarece Volodimir nu se simţea pregătit pentru însurătoare şi nici nu-şi dorea să devină tată prea curând. Acesta și-a dorit să se concentreze pe carieră, lucru acceptat de soția sa, ce l-a sprijint de fiecare dată în toate deciziile pe care le-a luat.

Cine este Prima Doamnă, soția președintelui Ucrainei

Olena Zelenska, soția liderului din Ucraina, s-a născut pe data de 16 februarie 1978, în orașul în Kryvyi Rih. Deși au fost colegi de clasă în școala generală, cei doi s-au cunoscut mult mai târziu, pe vremea când cei doi erau studenți.

Prima Doamnă a Ucrainei este de meserie arhitect și scenarist. Olena Zelenska și Volodimir Zelenski s-au căsătorit în anul 2003 și au împreună doi copii, pe Aleksandra Zelenskaya și Kiril Zelenskiy.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!