Volodimir Zelensky cere intrarea Ucrainei în UE. Președintele Ucrainei anunță că nu va părăsi Kievul

15.019

Volodimir Zelensky cere intrarea Ucrainei în UE. Luptele între militarii ruși și ucraineni continuă și la ora actuală.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky a anunțat printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare că nu va părăsi Kievul. De asemenea, liderul ucrainenan a cerut intrarea Ucrainei în Uniunea Europeană.

Volodimir Zelensky cere intrarea Ucrainei în UE. Președintele Ucrainei anunță că nu va părăsi Kievul

Președintele Ucrainei a decis să rămână în Kiev, deși Statele Unite ale Americii i-au spus că vor trimite forțe militare pentru a-l scoate din Ucraina. Zelensly a cerut ca Ucraina să devină parte a Uniunii Europene.

Volodimir Zelensky a postat un mesaj pe rețelele de scoializare, în care anunță că Ucraina nu renunță la luptă și nu va părăsi Capitala. Ministrul Sănătății din Ucraina a declarat că aproape 200 de persoane au fost ucise de la începerea războiului, iar 1.000 au fost rănite. De altfel, Zelenski a discutat cu președintele Consiliului European despre asistență pentru Ucraina.

„Este un moment crucial pentru a încheia odată pentru totdeauna o discuție ce durează de mult timp și pentru a decide cu privire la aderarea Ucrainei la UE.”, a scris liderul de la Kiev pe Twitter.

„Am discutat cu președintele Consiliului European (Charles Michel) despre continuarea asistenței efective (pentru Ucraina) și lupta eroică a ucrainenilor pentru un viitor liber.”, a adăugat președintele Zelenski.

Ucraina nu depune armele

Cu toate că președintele Ucrainei cere țărilor UE să decidă privind aderarea Ucrainei la UE, acesta este un proces lung, ce prevede ca statul candidat să nu aibă probleme legate de granițe. Mesajul lui Zelensky reprezintă un semnal pentru direcție pro-europeană pe care vrea să o dea țării.

Volodimir a transmis, sâmbătă dimineață, un nou mesaj pe Twitter, chiar de pe străzile Kievului: „Nu depunem armele”. Președintele Statelor Unite și-a arătat disponibilitatea de a-l ajuta pe președintele ucrainean să plece din Kiev pentru a nu fi capturat sau ucis de forțele ruse. Propunerea a fost refuzată.

Biden a aprobat, vineri seara, un ajutor financiar pentru a oferi asistență militară Ucrainei în valoare de 600 de milioane de dolari, 250 milioane ca ajutor umanitar și 350 de milioane de dolari pentru securitatea și apărarea Ucrainei.

De asemenea, Zelensky a anunțat, sâmbătă dimineață, că a discutat cu Emmanul Macron, președintele Franței, iar arme și echipament militar urmează să ajungă în Ucraina pentru a ajuta în războiul cu Rusia. El a cerut în discuțiile cu oficialii europeni aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Un alt mesaj transmis de Zelenski pe Twitter a fost legat de faptul că a discutat telefonic cu premierul italian, Mario Draghi, care a fost de acord cu deconectarea Rusiei de la sistemul SWIFT.

În noaptea de vineri spre sâmbătă au avut loc noi explozii în jurul capitalei Kiev, în timp ce bombardamentele lansate de militarii ruși continuă. Multe dintre atacurile cu rachete au fost observate în vestul și sudul orașului Kiev.

„Pur și simplu nu există și nu poate exista un astfel de adevăr care ar putea explica de ce grădinițele și locuinţele oamenilor sunt lovite cu rachete.

Este pentru războiul împotriva copiilor ucraineni într-o grădiniță ucraineană? Copiii sunt și ei neonazi sau soldați NATO care au amenințat Rusia? Această noapte va fi mai grea decât ziua. Multe orașe ale statului nostru sunt atacate: Cernihiv, Sumy, Harkov, orașe din sud. O atenție deosebită pentru Kiev. Nu putem pierde Capitala„, a declarat Zelenski, sâmbătă seara.

Președintele ucrainean a declarat în cursul nopţii că este pregătit să lanseze negocieri cu Rusia pentru instituirea imediată a unui acord de încetare a confruntărilor militare.

Zelenski a ieșit vineri seara din buncărul în care se adăpostește, alături de alți lideri ai administrației, pentru a transmite un mesaj de pe străzile din Kiev. „Liderul partidului este aici, șeful oficiului președintelui este aici, premierul este aici. Cu toții suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”, a spus președintele Ucrainei.

Premierul bulgar Kiril Petkov a relatat că în timpul summitului extraordinar al UE a avut loc „o discuție foarte emoționantă” cu președintele Volodimir Zelenski, care le-a transmis nu știe dacă îi va mai vedea vreodată.

Zelensky îi îndeamnă pe ruși să-i spună lui Putin să oprească războiul. Atacul Rusiei asupra Ucrainei continuă și în prezent. Militarii ucraineni se luptă pentru a-i opri pe ruși să nu intre în Kiev. Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a dat asigurări că a reușit să distrugă planul Rsuiei în a treia zi a invaziei ruse a Ucrainei. De asemenea, Zelensky îi îndeamnă pe ruși să-i pună lui Putin să oprească războiul.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!