Andrei, un soldat de origine română, ucis de ruși în Ucraina. Mătușa din România e devastată: “A lăsat în urmă o soție însărcinată”

2.152

Un soldat de origina romana si-a pierdut viata in Ucraina, in timpul luptei pentru portul Odesa. Este vorba despre Andrei Dumbrava, iar anuntul a fost facut de catre familia tanarului care se pregatea sa devina tata pentru a doua oara.

Primul soldat de origine română a fost ucis în războiul între Rusia și Ucraina. Militarul avea 32 de ani și a lăsat în urmă o soție însărcinată și o fetiță de doar patru ani, conform mătușii din România.

Andrei, un soldat de origine română, ucis de ruși în Ucraina

Bilanțul morților în urma războiului între Rusia și Ucraina continuă să crească de la o oră la alta. Potrivit ultimelor informații, conflictul armat a făcut prima victimă de origine română.

Este vorba despre Andrei Dumbravă, un soldat în vârstă de 32 de ani, care a lăsat în urmă o soție gravidă și o fetiță.

Anunțul decesului a fost făcut de mătușa acestuia, care locuiește în România, în orașul Bragadiru.

“Nepotul nostru Andrei a murit în bombardamentul absurd al unității de radiotehnică militară 0173 din Podolsk, regiunea Odesa. Ar mai fi dorit să trăiască…

A lăsat în urmă o fetiță de numai 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni…Avea doar 32 de ani…”, a scris femeia devastată de moartea nepotului său.

Andrei nu este singurul care a murit în urma atacului la unitatea militară din orașul Odessa.

Cel putin 18 persoane au fost ucise, joi, intr-un atac desfasurat de trupele ruse la o unitate militara din Odesa. 8 barbati si 10 femei si-au pierdut viata, iar printre victime s-a numarat si Andrei Dumbrava, un soldat ucrainean de origine romana.

Mătușa soldatului de origine română, despre rudele rămase în Ucraina

De parcă nu ar fi fost de ajuns că și-a pierdut nepotul în vârstă de 32 de ani, o altă situație o sperie pe mătușa soldatului ucis în Odessa.

Aceasta mai are în Ucraina și alte rude care nu au reușit încă să fugă din calea războiului și se ascund pe unde apucă.

Femeia a mărturisit că verișoara sa, care este angajată la un orfelinat, se ascunde într-un subsol împreună cu 40 de copii orfani.

“Copiii au vârste cuprinse între 3 și 15 ani, dorm pe podea și sunt înveliți cu păturițe subțiri…

Se așteaptă atacuri asupra portului Odesa…Raisa nu va fugi din oraș, nu poate părăsi orfanii…”, a scris Liliana Ciobanu, într-o postare pe Facebook.

Femeia a mai precizat că există discuții cu privire la evacuarea copilașilor și, odată cu ei, și a verișoarei sale primare.

“Am reușit să iau legătura cu verișoara mea Raisa, s-au mutat la un alt adăpost subteran la ora 5 dimineața, în acest moment copiii sunt în siguranță.

Există acordul directoarei orfelinatului, dar am aflat că unii dintre copii au părinți în situații speciale și este nevoie de acordul lor pentru evacuare.

Va ma fi nevoie să se obțină o aprobare de la o instituție similară cu autoritatea pentru protecția copilului. După acest moment, va fi posibilă evacuarea lor.

Sperăm să se întâmple azi. Voi actualiza informațiile imediat ce vor apărea alte detalii. Vă mulțumesc tuturor! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, este mesajul transmis de femeie, în dimineața zilei de sâmbătă, 26 februarie.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!