VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

2.118

Măcel de nedescris la intrarea în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, cu 1,4 milioane de locuitori.

În timp ce se deplasa spre oras, o coloană întreagă cu trupe speciale de la OMON (detașament mobil cu destinație specială) și de la Rosguard (Garda Națională a Rusiei) a fost făcută zob de armata ucraineană.

Zeci de mașini blindate au rămas blocate pe șosea, formând cozi nesfârșite.

Imaginile sunt de-a dreptul apocaliptice. Niciun luptător n-a supraviețuit asaltului armatei ucrainene. Cadavrele inamicilor sunt împrăștiate peste tot, acoperite de zăpadă.

Ocupanții ruși au sperat în mod fals că ucrainenii vor putea fi dispersați cu bastoane, așa cum se întâmplă cu populația Moscovei, spune Iuri Butusov, editorul-șef al site-ului Censor.net, cel care a filmat la fața locului. Filmulețul are aproape două minute, dar este cât se poate de sugestiv.

VIDEO: Imaginile dezastrului rusesc la marginea Harkov-ului

„OMON n-a trecut, prieteni! OMON s-a oprit la intrarea în Harkov și va rămâne aici pentru vecii vecilor”

Spulberați de cazacii ucraineni.

„Priviți, prieteni! A fost spartă coloana rușilor. Tehnica este felurită. Și priviți cu ce au venit să acapareze Ucraina. Ei credeau că suntem un fel de haholi (denumire peiorativă dată ucrainenilor cu înțelesul de sălbatici – n. red.), dar aici s-au dovedit a fi cazacii ucraineni care i-au distrus pe acești ocupanți.

Sunt pe jos, sunt cenușă. Priviți! Ei au venit cu scuturi și bastoane.

Credeau că la noi va fi ca la Moscova, doar că e un alt loc rusesc, dar n-a ieșit așa. OMON n-a trecut, prieteni! OMON s-a oprit la intrarea în Harkov și va rămâne aici pentru vecii vecilor. Așa că, prieteni, aveți grijă de apropiații voștri și nu cedați la manipulările mincioase!”

Inamici acoperiți de zăpadă. „Acești băieți au fost distruși, dar au ajuns la Harkov alții care i-au bombardat foarte tare pe cetățenii orașului, au distrus puternic Harkovul.

Sunt mulți uciși, mii, deja peste 10.000 de suflete. Uitați, în zăpadă, mai de aproape nu filmez… acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă.

Suntem concentrați numai pe victorie, rezistăm până la final. Nimeni nu ne va goni. Nimeni nu va veni aici cu scuturi și bastoane ca să ne impună dictatura sa! Trăiască Ucraina! Ajutați-i pe voluntari și militari!”

Rusia va pierde războiul indiferent pe câți ani se va întinde! „Am filmat toată coloana mare a Rosguard-ului, spartă lângă Harkov, plus câteva mașini în suburbii.

Este epică faza cu bărbatul din Rosguard acoperit cu zăpadă, întins lângă camionul din care a căzut un munte de echipamente de protecție pentru a dispersa demonstranții. De aceea, Rusia va pierde acest război, indiferent pe câți ani se va întinde”.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!