Prima-doamnă a Ucrainei, mesaj emoționant în plin război. Ce a transmis Olena Zelenska

13.709

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean, a transmis un mesaj emoționant, în cea de-a șasea zi de război, tinerelor mame, rămase singure în fața unei astfel de amenințări.

Prima-doamnă a Ucrainei, mesaj emoționant

Soția președintelui ucrainean a postat pe rețelele de socializare un videoclip emoționant, care arată amploarea dezastrului. „Așa arată Ucraina acum. ? Iată un videoclip pe care să îl vadă lumea – suntem în război. Din cauza atacului lui Putin, ucrainenii trebuie să-și ducă copiii în pivnițe în fiecare noapte”, a scris ea pe Instagram.

Olena Zelenska transmite, totuși, gânduri de încurajare ucrainenilor rămași să lupte pentru țara lor. „Ucraina este o țară pașnică. Suntem împotriva războiului și nu am atacat primii. Dar nu vom renunța”, a mai transmis Olena Zelenska, adăugând că Ucraina luptă pentru pace.

Anterior, Zelenska postase pe Instagram: „Poporul meu drag! Ucraineni! Mă uit la voi toți astăzi. Toți cei pe care îi văd la televizor, pe străzi, pe internet.

Văd postările și videoclipurile voastre. Și știți ceva? Sunteți incredibili! Sunt mândră să trăiesc în aceeași țară cu voi! Astăzi nu voi plânge și nu mă voi panica. Voi fi calmă și încrezătoare. Copiii mei mă privesc. Și voi fi alături de ei. Și de soțul meu. Și de voi toți”.

Instagram will load in the frontend.

Olena este mama a doi copii

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și soția lui, Olena, au împreună doi copii. Aceștia din urmă se află la adăpost alături de mama lor, în timp ce capul familiei lor se află într-un buncăr secret alături de înalți demnitari și funcționari ai țării.

În urmă cu câteva zile, Volodimir a menționat că se teme pentru siguranța familiei sale, dat fiind faptul că Moscova l-a identificat drept „inamicul nr.1”, iar familia sa ca obiectivul nr. 2.

Ucraina se luptă și în momentul de față cu Rusia, carenu oprește atacurile asupra ucrainenilor. De cinci zile, armata ucraineană se luptă și rezistă în fața soldaților ruși.

De asemenea, Președintele Zelenski este alături de cetățenii și a anunțat că nu își abandonează poporul. Acesta a declarat că armata ucraineană va continua să lupte, atât timp cât nu va fi nevoie pentru a elibera țara.

Olena Zelenska, a mai publicat in aceste zile o imagine emoționantă cu bebelușul născut într-un adăpost anti-bombă Kiev. Prima Doamnă le-a mulțumit oamenilor și i-a încurajat.

„Acest copil (o fetiță-n.r) s-a născut în adăpostul anti-bombă Kiev. Aceasta (n.r.-nașterea lui) trebuia să aibă loc în condiții complet diferire, sub un cer liniștit. Asta ar trebui să vadă orice copil. Dar, ideea e, că în ciuda războiului, lângă ea au fost medici, iar pe străzi sunt oameni grijuli pentru ca ea să fie apărată și protejată.

Aceasta avea să se petreacă în cu totul alte condiții, pe cer liniștit. Este ceea ce ar trebui să vadă copiii.

În acele două zile, ați devenit cu toții o armată. La metrou, adăposturi anti-bomba, cu copii si animale de companie (pentru ca nu-ți lași frații mai mici) – vă faceți treaba, aveți timp să aveți grija și de altii, să vă ajutați unul pe celălalt.Ne reunim pe rețelele sociale pentru a proteja casele și a ajuta vecinii singuri.

Oferă-ți casa celor care au nevoie de adăpost. (…)Donează sânge pentru soldați și victime.Raportați mișcarea vehiculelor inamice.Noi suntem armata, armata suntem noi.Și copiii născuți în adăposturi anti-bombă vor trăi într-o țară pașnică care s-a apărat. 💙💛’, a fost și mesajul emoționant al Olenei,