Zelenski, un nou mesaj pentru Ucraina: “Răul înarmat cu rachete trebuie oprit imediat…”

22.298

Președintele Zelenski a cerut într-un discurs susținut luni seara scoaterea Rusiei din Consiliul de Securitate ONU:

„Răul, înarmat cu rachete, bombe și artilerie, trebuie oprit imediat. Distrus din punct de vedere economic. Pentru a arăta că omenirea este capabilă să se apere. Ucid oameni în Cernihiv, Mariupol, Donețk”, a declarat el.

„Răul, înarmat cu rachete, bombe și artilerie trebuie oprit imediat și distrus economic. Pentru a arăta că omenirea e capabilă să se apare, este necesar să luăm în considerare o închidere completă a cerului pentru rachete, avioane și elicoptere rusești.

Un stat care comite crime împotriva civililor nu poate fi un membru al Consiliului de Securitate ONU. Pentru un astfel de stat, intrarea în toate porturile, canalele și aeroporturile din lume trebuie oprită.

Un astfel de stat nu ar trebui să primească miliarde pentru exporturi de energie. A plăti pentru produse rusești înseamnă, acum, să plătești pentru uciderea unor oameni”, a spus Zelenski, într-un nou discurs.

Zelenski a spus că, în ultimele cinci zile, 113 rachete de croazieră au fost lansate asupra Ucrainei din Rusia.

“Forțele ruse au atacat cu brutalitate Harkovul cu artilerie. A fost în mod clar o crimă de război.

Harkov este un oraș pașnic, acolo sunt zone rezidențiale pașnice, nu baze militare. Zecile de martori oculari ne dovedesc că nu a fost vorba de o singură lovitură din greșeală, ci intenția deliberată de a distruge poporul nostru.

Va fi cu siguranță un tribunal internațional pentru acest crime. Este o încălcare a tuturor convențiilor. Nimeni din această lume nu vă va ierta pentru că ați ucis ucraineni nevinovați”, a spus Zelenski.

„Pentru dușmani, Kievul este principala țintă. Nu i-am lăsat să spargă apărarea Capitalei, ei acum trimit desant. Îi vom neutraliza pe toți.

S-a încheiat prima rundă de negocieri, negocieri în timpul cărora ne-au bombardat. Am semnat cererea de aderare la UE, ne-am câștigat dreptul să fim egali”, a mai spus președintele ucrainean.

„Solicităm Uniunii Europene aderarea imediată a Ucrainei în cadrul unei noi proceduri speciale”, a spus Zelensky într-un mesaj video.

“Spun acest lucru cât se poate de sincer: poporul Ucrainei a câștigat deja și are dreptul de a primi aderarea la Uniunea Europeană. Aceasta va fi o dovadă cheie de sprijin pentru țara noastră.

„Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil”, a spus el într-un mesaj televizat.

„Când am candidat la președinție, am spus că fiecare dintre noi este președinte. Pentru că toți suntem responsabili pentru starea noastră. Pentru frumoasa noastră Ucraina. Și acum s-a întâmplat ca fiecare dintre noi să fie un luptător. Și sunt încrezător că fiecare dintre noi va câștiga”, a mai spus președintele ucrainean.

Președintele Ucrainei, Volodimr Zelenski, a cerut soldaților ruși să depună armele și să dezerteze, în timp ce delegațiile ucrainene și ruse urmează să poarte discuții despre invazia Moscovei.

„Deja 4.500 de soldați ruși au fost uciși. De ce ați venit toți aici?

Aruncați-vă armele și plecați, nu aveți încredere în comandanții voștri, nu aveți încredere în propagandiștii voștri, doar salvați-vă viețile – plecați.”

Ce decizii s-au stabilit după încheierea negocierilor dintre Rusia şi Ucraina

„Părțile au identificat o serie de subiecte prioritare asupra cărora au fost conturate anumite decizii. Pentru ca aceste decizii să obțină niște oportunități de implementare în soluții logistice, părțile pleacă la consultări în capitalele lor.

Și părțile au discutat despre posibilitatea desfășurării unei a doua runde de negocieri în viitorul apropiat, la care aceste subiecte vor primi practică concretă de dezvoltare”, a anunţat consilierul șefului administrației președintelui ucrainean Podolyak.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!