Mesajul liderului opoziției ruse: „lui Putin nu i-a rămas mult timp la putere…”

4.352

Rusia nu rămâne indiferentă la suferința Ucrainei. În timp ce trupele lui Vladimir Putin atacă oraș după oraș, în Rusia se înregistrează tot mai multe proteste contra războiului.

Liderul opoziției ruse, Mihail Hodorkovski, le-a transmis un mesaj co-naționalilor săi, prin care i-a încurajat să se opună președintelui lor, prevestindu-i pe această cale și declinul.

Mesajul liderului opoziției ruse: „lui Putin nu i-a rămas mult timp la putere…”

După izbucnirea războiului în Ucraina, răspunsul poporului rus la decizia lui Putin a fost unul negativ. În ciuda faptului că riscă să fie arestați dacă participă la proteste, rușii continuă să ceară președintelui lor să încheie acest conflict.

Mihail Hodorkovski, liderul opoziției ruse, le-a adresat un mesaj public protestatarilor, prin care i-a îndemnat să-și caute dreptatea în stradă.

„După cum am mai spus, Putin nu se descurcă. El este blocat în Ucraina. Și pentru a se descurca el aruncă tot ce are: poliție, consilii și altele. Fiecare om care iese acum pe stradă în orașele Rusiei.

Fiecare om care iese la protest, ia o parte din puterea lui Putin din a ucide civili ucraineni. 15 zile ale voastre merită să nu-l lăsați să ucidă un om al păcii? Dacă costă, mergeți în stradă și stați și mai târziu. Eu am stat 10 ani… mai mult de 10 ani.”, a declarat liderul opoziției ruse.

Mai mult, Hodorkovski susține că acesta ar fi și sfârșitul lui Vladimir Putin. Sancțiunile pe care puterile lumii le-au aplicat Rusiei vor fi resimțite de populație, dar președintele este mult prea prins în conflicul militar pe care l-a început. În acest context, cei care protestează în prezent vor fi eroii din viitor, cei care s-au opus Uniunii Sovietice.

„Pornind de la ce am considerat că e corect. Dacă voi considerați că e corect să nu ucidă cetățeanul statului vecin doar pentru că acest bandit a vrut astfel, opuneți rezistență.

Astăzi, ieșitul în stradă înseamnă a opune rezistență și a fi împotriva uciderii oamenilor în Ucraina. Ce altceva mai e posibil de făcut? Sabotaj. Nici nu vorbesc acum de nerespectarea ordinelor penale…

Da, veți avea probleme, dar vreau să spun din nou, aceste probleme nu vor fi pe termen lung pentru că lui Putin nu i-a rămas mult timp la putere, iar după, toți cei care nu ați respectat ordinele criminale, veți fi EROI!”, a spus Hodorokovski.

Patru oligarhi ruși cer încetarea războiului după ce economia Rusiei a început să se scufunde rapid

Patru puternici oligarhi ruși care controlează afaceri evaluate la miliarde de dolari, s-au poziționat luni împotriva războiului declanșat de liderul autocrat Vladimir Putin în Ucraina, transmite publicația economică rusă RBC. Duminică, alți doi afaceriști de top, Oleg Deripaska și Mihail Fridman, ceruseră la rândul lor încheierea rapidă a războiului.

Oleg Tinkov este fondatorul Tinkoff Bank , evaluată în 2021 la 4,7 miliarde de dolari: ”Acum, în Ucraina, oameni nevinovați mor în fiecare zi, acest lucru este de neconceput și inacceptabil! Statele ar trebui să cheltuiască bani pentru tratarea oamenilor, pentru cercetarea medicală împotriva cancerului. Suntem împotriva acestui război!”, a scris acesta pe Instagram.

David Yakobavșvili, fondatorul celei mai mari companii de lactate din Rusia (JSC Wimm-Bill-Dann): „Sunt pacifist și fac lucrări de caritate. Sunt sigur că oamenii pot să se pună de acord. Afacerile și diplomația au câștigat întotdeauna în fața războaielor, luați exemplul bătălia de la Poltava. În timpul acesteia, un grup de comercianți ruși s-a dus în Suedia, iar comercianții suedezi au ajuns la Moscova și părțile au găsit un limbaj comun. Așa cum spuneam în copilărie, pace în lume!”, a spus el pentru RBC.

Alexander Tynkovan, fondator al rețelei M.Video: „Premiul Nobel nu se dă în zadar. Este necesar să se tragă o linie între autoritățile ruse și poporul rus”.

Igor Rybakov , coproprietar al grupului TechnoNIKOL, evaluat la 2 miliarde de dolari: „Ieri mi s-a părut că va fi tam-tam politic dur, presiune etc., iar astăzi înțeleg că punctul fără întoarcere a fost depășit și aceasta va fi o chestiune care va atinge viața a milioane de oameni. Este trist”.

Preşedintele american Joe Biden anunţă că Departamentul de Justiţie al SUA se va îndrepta împotriva ilegalităţilor comise de oligarhii ruşi.

„Ne unim forţele cu aliaţii europeni să le găsim şi să le confiscăm iahturile, apartamentele de lux, avioanele private”, afirmă Biden.

Departamentul de Justiţie va alcătui o task force specială pentru a se îndrepta împotriva ilegaliăţilor oligarhilor ruşi, a anunţat Biden, în discursul despre Starea Uniunii.

„Ne unim forţele cu aliaţii europeni să le găsim şi să le confiscăm iahturile, apartamentele de lux, avioanele private”, a subliniat el. Preşedintele american a arătat că vor fi vizate câştigurile obţinute pe căi greşite.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!