Războiul trebuia să dureze 15 zile: Documente secrete ale invadatorilor ruși, făcute publice de armata ucraineană

3.101

Documentele de planificare ale uneia dintre unitățile grupului tactic al Brigăzii maritime 810 din cadrul Flotei Mării Negre a Federației Ruse au ajuns la oficiali ai Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ordinele de invazie au fost aprobate la 18 ianuarie 2022, informează unian.net.

Acest lucru a fost raportat de grupul operațional-tactic „Vostok” pe Facebook.

Printre documentele primite se numără o hartă de lucru, o misiune de luptă, un tabel de indicative de apel, tabele de semnale de control și o listă de personal.

Documentele au fost aprobate pe 18 ianuarie 2022, iar „operațiunea” în sine trebuia să se desfășoare în 15 zile – din 20 februarie până pe 6 martie.

O unitatea inamică ce făcea parte din Forțele Aeropurtate Orsk, trebuia să aterizeze în zona așezării Stepanovka și apoi să acționeze alături de unitățile militare ale Armatei 58 a Federației Ruse, și anume cu Regimentul 177 Marin aparținând Flotei Mării Negre a Rusiei. Scopul final al acestor forțe era blocarea și preluarea controlului asupra Melitopolului.

„Unul dintre prizonieri spune că a venit în recunoaștere și s-a rătăcit. Să nu crezi! Ei știau, au planificat și s-au pregătit cu grijă.

Și vom spune un lucru invadatorilor ruși: predați echipamentul și documentele. Acestea vor fi necesare, primul pentru apărătorii noștri, iar al doilea pentru Haga”, au spus reprezentanți ai armatei ucrainene.

Kievul, în dimineața zilei de 2 martie, se afla sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei. Inamicul bombardează în mod constant orașul cu diverse arme.

Ministrul apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov, raportând despre situația din țară în dimineața zilei de 2 martie, a remarcat că inamicul a încetinit ofensiva.

Kremlinul recunoaște că economia Rusiei suferă „lovituri serioase” în urma sancțiunilor. Țara devine tot mai izolată.

„Economia Rusiei se confruntă cu lovituri serioase”, a recunoscut purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o videoconferință cu jurnaliştii străini.

„Dar există o anumită marjă de siguranță, există potențial, există niște planuri, lucrările sunt în desfășurare”, a adăugat el.

Peskov a răspuns astfel la solicitarea de a comenta declarația președintelui american Joe Biden din discursul său privind starea Uniunii, potrivit căreia economia rusă a fost „zguduită” de sancțiunile occidentale.

Sberbank, cel mai mare creditor al Rusiei, a anunțat miercuri că părăsește piața din Europa, cu excepția Elveției. Banca Centrală Europeană a avertizat la începutul acestei săptămâni că Sberbank Europe riscă să cadă după ce deponenții s-au grăbit să-și retragă banii, după impunerea sancțiunilor occidentale.

„Condițiile din sistemul financiar rus și din economie, în general, se vor deteriora și mai mult în zilele și săptămânile următoare, pe măsură ce sancțiunile deja anunțate își vor face efectul, iar sancțiunile viitoare vor amplifica șocul negativ”, a scris economistul Kallum Pickering de la banca de investiții Berenberg.

„În viitor, Rusia va rămâne izolată de lumea occidentală și de piețele globale majore”, a mai scris el.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!