Întâlnirea miniștrilor de Externe s-a încheiat. Kuleba: Progrese nesemnificative. Lavrov neagă bombardarea civililor

2.642

Întâlnirea Rusia – Ucraina s-a încheiat: Lavrov nu recunoaște bombardarea civililor la maternitatea din Mariupol

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a negat la conferința de presă de după discuții bombardarea civililor la maternitatea din MAriupol. El a susținut, în aceeași linie cu declarațiile anterioare ale oficialilor ruși, că maternitatea fusese transformată într-o bază militară, de unde se trăgea împotriva soldaților ruși.

De asemenea, Lavrov a continuat să acuze Ucraina că deține arme biologice și chimice pe care vrea să le folosească și că țara este manipulată și acționează la comanda Occidentului si a SUA.

Lavrov a afirmat ca Rusia vrea o Ucraina supusa si ca Rusia nu a atacat Ucraina si nici alte state. Ucraina trebuie denazificata pentru ca a devenit o tara nazista in ultimii ani si Rusia doar se apara de Ucraina.

Vedem ca Ucraina primeste echipament militar. In timp ce anunta ca nu se implica in conflcit, trimit arme partenerilor ucraineni.

Nu planuim sa atacam alte tari, noi nu am atacat nici Ucraina. Situatia a degenerat in ciuda a numerosi ani de discutii si negocieri.

Am vrut sa eliberam aceste teritorii, Donetk si Luhansk.

Situatia din Ucraina era o ameninţare directă pentru Rusia. Cei care trimit arme în Ucraina trebuie să fie conştienţi că răspund pentru acţiunile lor, ca şi cei care trimit merecenari în Ucraina.

În ceea ce priveste maternitatea din Mariupol este pentru prima ora cand auzim tipete dramatice despre atricitatile comise in Ucraina, care ar fi fost comise de armata rusă. Maternitatea era evacuata, toate femeile insarcinate, bebelusi si asistentele erau evacuate. Opinia publica este manipulata, iar cealalta parte a adevarului nu este prezentată in media.

Atrocităţile de care vorbeşte media sunt informaţii false.

Putin nu refuza o intalnire cu Zelenski, dar pana atunci trebuie facute pregatiri

Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară. Președintele Putin a explicat foarte clar de ce a ales să pună în mișcare această operațiune specială.

Noi vrem o Ucraină prietenoasă, o Ucraină demilitarizată și o țară care să nu fie o amenințare la adresa Rusiei, o Ucraină în care rușii să nu fie persecutați, să nu li se respecte drepturile și să nu se poată vorbi limba rusă. Occidentul a venit în Ucraina și au impus stilul lor de viață și au întors oamenii împotriva Rusiei„

Kuleba: Progrese nesemnificative

Întâlnirea dintre miniștrii de Externe Serghei Lavrov și Dmitro Kuleba s-a încheiat cu progese nesemnificative, scrie The Guardian, care preia Reuters.

Dmitro Kuleba a declarat într-o conferință după întâlnire că nu s-au făcut progrese în privința încetării focului, iar Serghei Lavrov nu și-a asumat angajamente în privinșa unui coridor umanitar în Mariupol, unde situația este foarte dificlă.

El a mai afirmat că discuția nu a fost ușoară, dar este gata să aibă o nouă întâlnire în același format.

Discuțiile dintre Dmitro Kuleba și Serghei Lavrov s-au încheiat, fără ca cele două părți să ajungă la o concluzie legată de încetarea focului sau stabilirea unor coridoare umanitare.

La finalul întâlnirii, cei doi miniștri de externe au vorbit despre negocierile la care au luat parte. În conferința sa de presă, ministrul ucrainean a subliniat că nu s-a ajuns la un acord.

Discuțiile dintre Dmitro Kuleba și Serghei Lavrov s-au încheiat, fără ca cele două părți să ajungă la o concluzie legată de încetarea focului sau stabilirea unor coridoare umanitare.

La finalul întâlnirii, cei doi miniștri de externe au vorbit despre negocierile la care au luat parte. În conferința sa de presă, ministrul ucrainean a subliniat că nu s-a ajuns la un acord.

Dmitro Kuleba a mai transmis că organizarea acestei discuții nu a fost ușoară, dar că este gata să se întâlnească din nou cu omologul său. El a subliniat că, în acest moment, există două priorități: organizarea unui coridor umanitar către Mariupol și stabilirea unei încetări a focului pentru 24 de ore.

În plus, el a mai adăugat că speră că Serghei Lavrov îi va transmite lui Vladimir Putin cele două priorități și că coridorul umanitar va fi instituit.

La finalul conferinței de presă, Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a răspuns la întrebările adresate de jurnaliștii prezenți și a confirmat că acțiunile militare ale țării sale în Ucraina continuă conform planului.

Lavrov a lansat și o serie de acuzații la adresa statelor occidentale care oferă ajutor Ucrainei. El a subliniat că aceste acțiuni pot fi periculoase. De asemenea, el a transmis că există posibilitatea ca vesticii să renunțe la “așa-zisele lor principii”.

Ministrul rus de externe a susținut, de asemenea, că drepturile de proprietate ale Rusiei au fost încălcate de statele vestic și că acestea vor avea de suportat efectele acestei crize. El a mai vorbit și despre faptul că Ucraina pare să dorească să aibă întâlniri de dragul acestora, fără a încerca să ajungă la o soluție.

In timpul negocierilor in orasul Mariupol bombardamantele au reinceput

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!