Sotia presedintelui Zelenski, mesaj emotionant: ”Invadatorii ucid copii ucraineni. Acestea sunt fetele copiilor care nu vor creste niciodata”

1.822

otia presedintelui Zelenski, Olena Zelenska, a transmis un mesaj emotionant dupa 11 zile de la inceperea razboiului. S

”Invadatorii ucid copii ucraineni. In mod constient si cinic. Copiii nostri.

Ranit in timpul bombardamentelor. Kirill, in varsta de 18 luni, din Mariupol, a fost dus la spital de parintii sai sub foc. Dar medicii nu au putut face nimic pentru a-l ajuta.

Alice, din orasul ucrainean Akhtyrka. Nu a implinit a 8-a aniversare. In timpul bombardarii, ea a murit impreuna cu bunicul ei, care a acoperit-o cu el insusi.

Polina din Kiev. Ea a murit in timpul bombardamentelor pe strazile capitalei impreuna cu parintii si fratele ei. Sora mea este in stare critica.

Arsenie, 14 ani. Un fragment de obuz a lovit capul baiatului. Medicii nu au putut ajunge acolo sub foc, Arsenii a sangerat pana la moarte.

Sofia, 6 ani. A fost impuscata in masina impreuna cu fratele, mama si bunicii ei de 1,5 luni. Familia a incercat sa paraseasca Novaia Kakhovka.

”Acestea sunt fetele copiilor care nu vor creste niciodata”

Copiii ucraineni trebuie să trăiască și să studieze în adăposturi anti-bombă, iar spitalele trebuie să își trateze pacienții în subsoluri.
În ciuda asigurărilor propagandiştilor ruşi şi purtătorilor de cuvânt ai Kremlinului, în Ucraina sunt deja zeci de victime civile.

Olena Zelenska, mesaj:

Agresorul o acoperă, dar pierderile armatei ruse au ajuns deja la mii de vieți.
Spuneți-le mamelor ruse că fiii lor nu sunt angajați în exerciții militare – mor încercând să pună mâna pe Ucraina.

Chemați rușii să protesteze! Sunt îngroziți de conducerea lor. Dar trebuie să realizeze că acest război este începutul sfârșitului și pentru ei. Și nu este vorba doar de economie.”

Olena Zelenska: “Ucraina nu trebuie să fie salvată. Dar avem nevoie de sprijin. Nu doar în cuvinte”. “Ucraina vrea pace. Dar Ucraina se va apăra și nu va capitula niciodată.

Ucraina nu trebuie să fie salvată. Dar avem nevoie de sprijin din partea lumii pentru armata și civilii noștri. Nu doar în cuvinte.
Încurajează compatrioții să ajute femeile ucrainene și să organizeze ajutor de stat.

Să știe întreaga lume – nu este un război „undeva acolo”. Acesta este un război în Europa și la granițele UE. Ucraina se apără împotriva forței care mâine ar putea invada orașele și orașele tale pașnice.

Nu tăceți! Spuneți-le că Putin amenință că va începe un război nuclear și, dacă o va face, nu va mai exista niciun loc sigur în lume.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!