Udrea merge la o toaletă comună în închisoare, este singura femeie în arestul din Blagoevgrad

1.485

Elena Udrea, fost ministru, arestată în Bulgaria, îi transmite ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, că dacă îi „garantează” că în România i se va aplica aceeaşi lege „precum s-a aplicat tuturor” aflaţi în situaţia sa, va veni singură în ţară.

Judecătorii din Bulgaria au decis miercuri, 1 iunie, că Elena Udrea rămâne în arest, după un nou termen al procesului. Elena Udrea a început să plângă în timp ce le dădea judecătorilor bulgari o declarație și le-a cerut să o lase să îşi vadă fetiţa.

Elena Udrea, mesaj dur către ministrul Justiției: „Nu e nevoie să vă străduiți să mă aduceți în țară, vin singură”

Elena Udrea îi cere ministrului Justiției să i se facă dreptate

Elena Udrea a povestit pentru Antena 3 că este singura femeie între zeci de bărbaţi în arestul Blagoevgrad, unde este o singură toaletă comună, fiind obligată să treacă prin faţa tuturor.

„În acest dosar este a treia oară când statul român încearcă să mă aresteze. Prima dată în 2015, atunci când au apărut şi primele informaţii că sunt ameninţări la adresa vieţii mele.

În 2018, când eu eram deja însărcinată în şase luni, în Costa Rica, şi aveam deja procesul pentru azil politic, m-au condamnat definitiv şi m-au arestat.

După două luni şi jumătate au fost obligaţi să mă elibereze, din nou, pentru că CCR a decis că am fost judecată de un complet nelegal constituit”, a declarat Elena Udrea în sala de judecată.

„Vreau să îmi văd familia. Vă rog, în primul rând pentru copilul meu, să dispuneţi o măsură care să-mi permită să îmi văd copilul, să stau cu copilul meu.

Nu există riscul să plec din Bulgaria pentru că în momentul acesta este cel mai sigur loc pentru mine.

În arest la Blagoevgrad, unde sunt, personalul de acolo este extraordinar, dar 99,99% din timp sunt singura femeie din arest”, a spus fostul ministru.

Elena Udrea, mesaj dur către ministrul Justiției: „Nu e nevoie să vă străduiți să mă aduceți în țară, vin singură”

Elena Udrea nu a vrut să participe prin videoconferinta la procesul din România în care a atacat condamnarea la 6 ani de închisoare, deoarece nu există sistem pentru videoconferință în Blagoevrad, unde e arestată.

În urmă cu puțin timp, Elena Udrea a postat pe rețelele de socializare un mesaj dur pentru Ministrul justiției. Aflată în arest în Bulgaria, fostul ministru al Turismului îi adresează un mesaj ministrului Justiției Cătălin Predoiu.

Inteleg domnule Ministru al Justitiei ca sunteti preocupat de faptul ca unii cetateni romani, abuzati de justitia pe care o pastoriti din 2007 ( cu mici intreruperi), isi cauta dreptatea in Europa, deci in tari cu standarde mult mai inalte de justitie decat Romania.

Dar despre abuzul care mi se intampla mie ce parere aveti domnule ministru? Cum vi se pare faptul ca stau arestata de 50 de zile intr- o tara europeana pentru ca am fost condamnata ilegal, intai de un complet de 3 judecatori care nu era specializat si din care facea parte Florentina Dragomir, care exercita fara drept functia pentru ca nu indeplinea juramantul de credinta.

Apoi de un complet de 5 judecatori constituit cu incalcarea grava a legii, iar contestatia in anulare in care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsa doar mie dintre toate cazurile similare, incalcandu-se atat decizia 685/2018 a CCR cat si decizia CJUE din 21.12.2021?„, a scris Elena Udrea pe retelele de socializare.

Elena Udrea îi cere ministrului Justiției să i se facă dreptate