Rușii atacă puternic în Munții Carpați. Mai multe rachete de croazieră au lovit ținte strategice

1.087

Rușii atacă puternic cu rachete de croazieră ținte din Munții Carpați, în teritoriul vestic al Ucrainei, în apropiere de Slovacia. Cu câteva zile în urmă, o rachetă de croazieră care zbura deasupra Bucovinei a fost doborâtă de un avion de vânătoare ucrainean.

A fost primul caz de interceptare a unei rachete rusești pe cerul regiunii Cernăuți. Sâmbătă dimineața, noi bombe au lovit regiunea Odesa, la Marea Neagră.

Rachete ruseşti au lovit o cale ferată din vestul Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni, citaţi de CNN. Atacurile au avut loc în apropiere de tunelul Beskyd, în Munţii Carpaţi, nu departe de graniţa cu Slovacia, informează News.ro.

Scopul atacului: stoparea traficului feroviar

Anton Gheraşcenko, un consilier din cadrul Ministerului de Interne, a afirmat că scopul atacurilor a fost de a „perturba traficul feroviar şi a opri aprovizionarea cu combustibil şi arme de la aliaţii noştri”.

„Verificăm nivelul daunelor provocate infrastructurii. Nu sunt victime în rândul muncitorilor la cafea ferată. Trei trenuri de pasageri au întârziere. Sunt în locuri sigure şi pasagerii sunt în siguranţă”, a spus Oleksandr Kamyshin, CEO al companiei de stat Căile Ferate Ucrainene.

Munții Carpați formează un arc cu o lungime de circa 1.700 km și lățimea maximă de 130 km, desfășurându-se pe teritoriul a șapte state: Cehia (3%), Slovacia (17%), Polonia (10%), Ungaria (4%), Ucraina (11%), România (51%) și Serbia (4%).

Rachetă de croazieră, doborâtă în Bucovina

În regiunea Cernăuți, un avion de vânătoare al Forțelor Aeriene ucrainene a doborât o rachetă de croazieră.

Potrivit șefului Administrației Militare Cernăuți, Serghei Osaciuk, racheta care zbura deasupra Bucovinei a fost doborâtă de un avion de vânătoare. Oficialul a îndemnat bucovinenii să nu ignore sirena și să se ascundă în adăposturi.

Este primul caz de interceptare a unei rachete rusești pe cerul regiunii Cernăuți. Racheta a fost doborâtă deasupra comunei Vikno, raionul Cernăuți, potrivit agenției de presă cernăuțene BucPress.

Bombardament în Odesa

O rachetă rusă a lovit sâmbătă, 4 iunie, o clădire agricolă din regiunea Odesa, din sudul Ucrainei, rănind două persoane, potrivit unui oficial local. Purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale Odesa, a declarat pe Telegram:

„Dimineața la Odesa a început cu o lovitură de rachete. Aeronavele Federației Ruse au lansat un atac cu rachete de croazieră asupra unuia dintre cartierele regiunii Odesa.

O rachetă de tip Ha-59 a lovit o întreprindere agricolă. Din primele informații, două persoane au fost rănite. O echipă investighează incidentul, iar salvatorii au stins incendiul rezultat”, a adăugat el.

El a remarcat, de asemenea, că mai multe nave care transportau rachete de croazieră continuă să se afle în Marea Neagră, adăugând că forțele ruse încearcă să-și întărească punctul de sprijin pe Insula Șerpilor.