Prognoza meteo 4-10 iulie 2022. Cum se anunță vremea pentru București și restul țării

1.317

Prognoza meteo 4-10 iulie 2022. Cum se anunță vremea pentru Capitală și restul țării.

Meteorologii anunță temperaturi ridicate, disconfort termic accentuat și fenomene asociate instabilității termice. Iată cum va fi prima săptămână din luna iulie! Verificați prognoza înainte de a vă face planuri!

Prognoza meteo 4-10 iulie 2022

Pentru primele zile se anunță temperaturi în descreștere, însă până la sfârșitul intervalului media maximelor se va situa între 28 și 30 de grade Celsius.

Media minimelor va fi în jurul a 14 și 16 de grade Celsius. Aversele vor fi prezente în toată țara aproape zilnic.

În Crișana, prima săptămână din luna iulie 2022 va aduce temperaturi în scădere. Până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor se va situa în jurul a 28- 29 de grade Celsius, iar minimele nu vor depăși 15 grade Celsius.

În Transilvania, prima săptămână din luna iulie aduce valori termice în descreștere. Acestea se vor situa în medie la 26- 27 de grade Celsius.

Prognoza ANM pentru Maramureș anunță o scădere treptată a temperaturilor, iar până la finalul intervalului de prognoză media maximelor va ajunge la 25- 27 de grade Celsius. Din data de 4 iulie vor fi averse aproape zilnic.

Prognoza meteo 4-10 iulie în Moldova

În Moldova va fi o săptămână călduroasă, cu temperaturi maxime de până la 34 de grade Celsius, în timp ce minimele vor urca până la 17 grade Celsius. Izolat vor fi posibile averse aproape zilnic.

În Dobrogea vremea va fi călduroasă, fără variații semnificative de temperatură. Media temperaturilor maxime va oscila între 27- 28 de grade, iar cea a minimelor se va situa între 17- 19 grade Celsius.

În Muntenia valorile maxime vor atinge 36 de grade Celsius în zilele de 5 și 6 iulie. Media minimelor va oscila în general între 17 și 19 grade Celsius. ANM anunță o probabilitate crescută pentru averse după data de 5 iulie.

În Oltenia vremea va fi călduroasă până la caniculară în ziua de 6 iulie 2022. Atunci maximele termice vor oscila între 34 și 36 de grade Celsius.

Media minimelor termice va fi cuprinsă între 17 și 19 grade. În ceea ce privește regimul termic, probabilitatea pentru averse va fi ridicată în toate cele șapte zile de prognoză.