O mireasă gravidă din Suceava a murit chiar în ziua nunții. Tânăra se externase de pe Secția COVID a Spitalului Județean

1.426

Tânăra de 24 de ani fusese externată recent – pe propria semnătură -, iar tragedia s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, atunci când a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Suceava.

Peste doar câteva ore, sâmbătă după-amiază, ar fi avut cununia religioasă, după ce anul trecut se căsătoriseră civil, însă întreg scenariul a avut o continuare tulburătoare.

Chiar viitorul soț al tinerei a sunat la numărul de urgență 112 după ce aceasta a acuzat o stare de rău.

Cei doi tineri, Alexandra și soțul ei, Silviu, au plecat din localitatea Păltinoasa spre spitalul din Gura Humorului, intersectându-se pe drum cu ambulanța.

La acel moment, însă, gravida – avea istoric de probleme cardiace cu o operație pe cord – se afla deja în stop cardio-respirator.

Personalul medical a început să-i aplice manevrele de resuscitare necesare, iar ulterior s-a luat decizia ca pacienta să fie transportată la Spitalul Județean.

În pofida tuturor eforturilor depuse de medici, femeia nu a mai putut fi salvată
Tânăra de 24 de ani era în a opta lună de sarcină și, din nefericire, medicii nu au mai putut salva nici copilul.

În pofida tuturor eforturilor depuse de medici, femeia nu a mai putut fi salvată, fiind declarat decesul.

”Pacienta a fost adusă în stop cardio-respirator în curs de resuscitare”, a declarat medicul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava, potrivit informațiilor transmise de obiectivdesuceava.ro.

Atunci când cadrele medicale i-au spus viitorului soț că nu au mai putut face nimic pentru a salva viața viitoarei sale soții tânărul a făcut un atac de panică și-a pierdut cunoștința, având nevoie de îngrijiri medicale.

Precizările medicilor:

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, ambulanța a adus o gravidă de 29 de săptămâni în stop cardio-respirator (cu patologie cardiacă preexistentă), cu manevre de resuscitare în curs care au fost continuate în sala de operație unde s-a efectuat cezariană de urgență.

Din păcate, nici mama, nici nou-născutul nu au răspuns manevrelor de resuscitare și au fost declarați decedați.

Pacienta gravidă fusese internată cu COVID formă medie în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava în perioada 27 iulie – 2 august 2022, de unde a plecat, la cerere, dar cu stare generală bună, fără necesar de oxigen, analize în parametri normali, cu tratament efectuat complet.