Dana Budeanu, despre consumul de insecte aprobat de UE. „Nu vreau peste 5 ani să încep să nu mai am degete la picioare…”

995

Dana Budeanu respinge directivele UE când vine vorba de consumul de insecte, iar o declarație recentă făcută de ea este cât se poate de clară și de tranșantă în acest sens.

Iată mesajul transmis.

Dana Budeanu, despre consumul de insecte aprobat de UE.

„Nu vreau peste 5 ani să încep să nu mai am degete la picioare”

Greierele de casă a devenit aliment în Uniunea Europeană, fiind a treia insectă aprobată pentru consum de către Comisia Europeană, după viermele galben uscat și lăcusta călătoare, conform unui comunicat de presă emis de executivul european în februarie anul acesta.

Evident, lucrul acesta a creat controverse, iar Dana Budeanu a fost și este extrem de vocală când vine vorba și despre acest subiect. Recent, creatoarea de modă a făcut declarații.

„Mi se pare un cretinism. Ni se dau aşa nişte subiecte de rostogolit, acum trebuie să fim deschiși. Ăsta este progresismul, știți? Trebuie să fim deschiși acum pentru a mânca insecte şi cai verzi pe pereți.

Eu nu cred că se va întâmpla acest lucru. Progresiștii, ba da. Ăștia care nu se spală, care vor să stea în frig. Tot aia care ne îndemnau cu înțepatul ne îndeamnă acum să stăm în frig şi ce mișto era pe vremea lui Ceaușescu (…)”.

„Eh, tot aia ne încurajează să mâncăm insecte, că au mâncat ei viermi şi au fost buni. Continuați. Aşa, încet, încet se schimbă lumea. Avem timp. 50-100 de ani, mâncați voi viermi, insecte, gândaci şi ne spuneți cum a fost”.

„(…) Deci stăm, facem experiențe pe ăștia, pe progresiști, 10-20 de ani. Mănâncă ăștia viermi, gândaci etc, dup-aia facem studiu să vedem ce li s-a întâmplat în organism, că se face pe o generație studiul, nu?

Nu mă mai pripesc acum! Vreau să văd exact ce se întâmplă. Nu vreau peste 5 ani să încep să nu mai am degete la picioare. Vreau să fiu atentă!

Şi după ce facem studiul, că aştia care susţin trebuie să fie cobaii, mâncăm şi noi”, a spus ea în emisiunea Subiectiv