Se schimba viata lui William. Ce mostenire primeste dupa ce a devenit Print de Wales si al 25-lea Duce de Cornwall

2.834

Regele Charles al III-lea a anuntat vineri ca printul William – fiul sau cel mare – va deveni mostenitor pe masura ce urca pe tron ​​dupa moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Drept urmare, William va deveni noul Print de Wales si, de asemenea, il va inlocui pe tatal sau ca Duce de Cornwall.

Alaturi de titluri, William va mosteni si Ducatul de Cornwall – o proprietate care detine aproximativ 52.000 de hectare de teren in toata tara.

Potrivit The Guardian, ducatul are proprietati in 20 de comitate din Regatul Unit si a fost una dintre sursele majore de venit pentru regele Carol al III-lea.

Proprietatile includ terenuri agricole, case, terenuri de minerit si chiar terenul de cricket Oval din Londra.

Ducatul a fost evaluat ultima data la aproximativ 1 miliard de lire sterline la sfarsitul lunii martie si datorita mostenirii, William va deveni in curand cel mai important proprietar de pamant din intreaga tara.

Ducatul a fost infiintat in 1337, cand Edward al III-lea a vrut sa asigure independenta financiara pentru fiul sau, printul Edward.

Conform acordului ducatului, mosia va fi transmisa fiecarui duce de Cornwall pentru a se asigura ca traditia continua.

Cand vine vorba de impozitare, regele Charles al III-lea a platit in mod voluntar un impozit pe venit de 45 la suta pe toti banii care au fost castigati din ducat. Anul trecut, taxa s-a ridicat la aproximativ 23 de milioane de lire sterline.

Cu toate acestea, ducatul nu este o companie, acesta a fost intotdeauna scutit de impozitul pe profit sau impozitul pe castiguri de capital.

De asemenea, mosteneste proiectul rezidential de la Nansledan, o extindere a orasului Newquay din Cornwall, unde se construiesc peste 4.000 de case si o strada principala intr-un proiect care se preconizeaza ca va dura trei decenii.

Charles le-a acordat vineri titlurile de print si printesa de Wales fiului sau cel mare William si nurorii sale Kate, dand mai departe titlurile pe care el si raposata sa sotie Diana le-au detinut.

„Cu Catherine alaturi de el, noii nostri print si printesa de Wales vor continua sa inspire si sa conduca conversatiile nationale, ajutand la aducerea celor marginali in centru, acolo unde pot primi un ajutor vital”, a spus Charles al III-lea.

Charles, care a devenit print de Wales in 1958, a devenit in mod automat rege la moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, joi

Dupa anuntul mortii Reginei Elisabeta a II-a, biografia contului oficial de Twitter al lui Kate si William s-a schimbat in: „Contul oficial al Ducelui si Ducesei de Cornwall si Cambridge si al Fundatiei Regale, cu sediul la Palatul Kensington”. Printul William si Kate au detinut anterior titlul de Duce si Ducesa de Cambridge.

Regele a promis că va respecta constituția și că se bazează din plin pe sprijinul soției sale Camilla. Totodată, noul monarh i-a delegat fiului său William responsabilitățile pe care el le-a avut timp de 5 decenii. Regele nu i-a uitat nici pe Harry și Maghan Markle, cărora le-a transmis dragostea sa părintească.

“Valorile noastre au rămas și trebuie să rămână constante”, a spus Charles al III-lea.

„Atâta timp cât sunt Rege, voi respecta Constituția. Vă voi servi cu loialitate și iubire, așa cum am făcut-o toată viața. Viața mea, sigur, se va schimba”

„Este un timp al schimbării pentru familia mea, contez pe sprijinul iubitei mele soții, Camilla. Am învățat că mă pot baza pe ea”.

“Fiul meu William va prelua responsabilitățile pe care le-am avut timp de cinci decenii. Sunt mândru de el și de Kate, noii prinți de Wales”.

„Vreau să-mi exprim iubirea pentru Harry și Meghan, în timp ce își construiesc o viață în Statele Unite”.