Elena Udrea, apel disperat din spatele gratiilor: „Stau de cinci luni departe de copilul meu pentru că sunt ilegal în pușcărie, deoarece niște judecători au decis abuziv să…”

1.237

Fostul ministru al turismului a cedat în închisoare.

Aceasta susține că nu mai rezistă în spatele gratiilor, din pricina problemelor din justiţie privind modul cum a fost abordat cazul ei, dar şi din cauza provocărilor cu care se confruntă atunci dorește să ia legătura cu familia, mai ales cu fiica sa, Eva.

Elena Udrea, apel disperat din spatele gratiilor

Elena Udrea a postat un mesaj pe rețelele sociale în care ridică un semnal de alarmă asupra problemelor din justiţie din România. Aceasta susține că nu de puține ori a întâmpinat dificultăți atunci când și-a dorit să ia legătură cu familia sa și mai ales cu Eva, fiica ei:

„Stau de cinci luni departe de copilul meu pentru ca sunt ilegal in pușcărie, deoarece niște judecători au decis abuziv, pe de o parte, sa nu aplice in dosarul meu o decizie a CCR pe care au aplicat-o la toate celelalte cazuri: Șova, Pop, Niță, Bica, Vâlcov etc și sa țină cont de o decizie CJUE pe care, pe de alta parte, au aplicat-o greșit.

Ca urmare, tot timpul pe care legea mi-l permite îl aloc întâlnirilor cu fetița mea, toate vizitele și toate minutele de convorbiri telefonice zilnice le păstrez pentru ea.

A învățat că vorbitul nostru la telefon este limitat, așa că îmi spune mereu sa mai păstrez câteva minute să o mai pot suna și înainte de culcare. Ceea ce uneori nu se mai întâmpla pentru ca trebuie sa mai vorbesc și cu avocații.

M-am luptat sa pot sa îmi tin copilul in brate după ce patru luni nu l-am văzut deloc.

Legea stupidă obligă copii să își vadă mamele deținute din spatele unui “dispozitiv de protecție”. Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obținut o derogare de la conducerea ANP, astfel ca acum mamele se întâlnesc cu copiii lor fără geamul despărțitor”, a scris Elena Udrea pe pagina sa personală de Facebook.

Elena Udrea: „Cred ca nicio mama nu își dorește pentru copilul ei sa își aniverseze 4 ani de viața la închisoare”

Elena Udrea a punctat în mesajul său faptul că în închisoare nu se face nicio diferență între o mama care merge acasă la copiii ei și un bărbat fără copiii atunci când deținuților le este permis să părăsească penitenciarul pentru a menține relația cu familia:

„Acum ma lupt sa ii pot fi alături Evei la ziua in care împlinește 4 ani fără sa fie obligată sa vină la pușcărie ca sa fie cu mine. Cred ca nicio mama nu își dorește pentru copilul ei sa își aniverseze 4 ani de viața la închisoare.

Legea permite ieșirea din penitenciar a deținuților pentru a menține relația cu familia, dar și aici nu se face nicio diferența între o mama care merge acasă la copiii ei și un bărbat fără copiii, care merge sa bea o bere cu rudele sale eventual.

In plus, procedura de acordare a acestei permisiuni a fost complicata prin decizia conducerii ANP, devenind foarte greu de pus in practica.

Trebuie ținut cont de nevoia copiilor de a avea mama alături cât mai mult timp posibil, la vârsta formarii psihoemotionale a acestora mai ales.

Acest aspect este important nu doar pentru pentru copil, pentru mama, ci și pentru societate, pentru că, copii de azi sunt adulții de mâine”, a mai scris Elena Udrea în cadrul aceleași postări