Strănepoții Reginei Elisabeta a II-a, Prințul George și Prințesa Charlotte, participă la înmormântarea suveranei

3.491

Prințul George (9 ani) și Prințesa Charlotte (7 ani) participă la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Părinții lor, Prințul William și Kate Middleton, au luat această decizie cu o seară înainte de funeraliile suveranei, dar au hotărât că mezinul lor, Prințul Louis (4 ani) este prea mic pentru a lua parte la eveniment.

Prințul George și Prințesa Charlotte vor fi însoțiți de părinții lor, Prințul și Prințesa de Wales, așa cum s-a întâmplat și în cazul înmormântării Prințului Philip, anul trecut.

„Ca și părinți, Kate și William s-au gândit bine înainte dacă copiii ar trebui sau nu să participe la înmormântarea Reginei.

Prințul Louis este prea mic pentru asta, dar împreună au decis că George și Charlotte sunt pregătiți”, a declarat o sursă apropiată familiei regale, conform Daily Mail. Cei mici vor sosi la eveniment împreună cu mama lor, Prințesa de Wales, și cu Camilla, Regina Consoartă.

Tatăl lor, Prințul William, alături de fratele acestuia, Prințul Harry, vor călători alături de Regele Charles al III-a, până la Catedrala Westminster Abbey.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor fi unele dintre cele mai costisitoare, deși este greu de spus în acest moment la ce sumă se vor ridica, întrucât nu există un precedent recent.

Cât costă funeraliile reginei

Marea Britanie și-a îngropat un suveran în urmă cu 70 de ani, iar funeralii de stat au mai fost organizate în 1965, la moartea lui Winston Churchill.

Înmormântarea ceremonială a Reginei Mame, în 2002, a costat în jur de 5,1 milioane de lire sterline, din care 4,3 milioane pentru securitate, potrivit datelor oficiale.

Se estimează că înmormântarea Prințesei Diana a costat între 3 și 5 milioane de lire sterline. Este de așteptat ca la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a suma să fie mai mare.

Un fost ofițer care s-a ocupat de securitatea regală a estimat că 7,5 milioane de lire sterline ar costa doar serviciile de protecție.

Aceasta este cea mai mare operațiune de poliție pe care poliția din Regatul Unit a întreprins-o vreodată. Când te uiți la celelalte evenimente, au fost mari – nunta Prințului și Prințesei de Wales din 2011 a fost cea mai mare – dar nu le poți compara cu acesta”, a spus Simon Morgan, care a petrecut ani de zile protejând familia regală britanică.

Costurile de securitate la nunta lui William și a lui Kate Middleton s-au ridicat la 6,3 milioane de lire sterline.

Înmormântarea va fi adăugată la costurile anuale pentru familia regală.

86,3 milioane de lire sterline au fost în 2020-2021 pentru Grantul suveran finanțat de contribuabili, 63,9 milioane de lire sterline pentru întreținerea proprietății și 4,5 milioane de lire sterline pentru călătoriile oficiale regale, printre altele.