Președintele SUA despre sfârșitul pandemiei! Joe Biden a făcut anunțul oficial

1.248

Președintele Statelor Unite ale Americii a anunțat sfârșitul pandemiei.

Joe Biden a făcut ceva ce niciun alt lider al lumii nu a mai făcut până acum. El a vorbit în direct la tv despre cei doi ani pandemici și despre sfârșitul pandemiei- un moment așteptat de toată lumea.

Preşedintele Statelor Unite anunţă sfârşitul pandemiei! Joe Biden a făcut declaraţia la primul show auto desfăşurat la Detroit, în ultimii 3 ani.

El a transmis că pandemia s-a încheiat și că tot ce a mai rămas acum sunt câteva probleme legate de coronavirus.

“Pandemia s-a terminat. Mai avem probleme cu Covid, încă lucrăm acolo. Dar pandemia s-a terminat. Vezi, nimeni nu poartă măști. Toți sunt într-o formă bună. E exemplul perfect. Așa că eu cred că lucrurile se schimbă”, a spus președintele american Joe Biden.

Anterior acestor declarații, Biden a cerut Congresului o finanțare suplimentară de 22,4 miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru un potențial val de cazuri de toamnă.

Reamintim faptul că președintele american a avut două episoade de coronavirus, când a stat izolat mai mult de două săptămâni în Casa Albă.

Și soția lui Biden s-a infectat cu virusul chiar în luna august a acestui an. Din fericire, niciunul dintre ei nu au avut forme grave și nu au necesitat spitalizare.

Ce spune șeful OMS despre sfârșitul pandemiei

În urmă cu o săptămână, șeful Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că omenirea nu s-a aflat mai niciodată într-o poziţie atât de bună pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19 care a dus la moartea a milioane de persoane începând cu sfârşitul anului 2019.

„Nu am ajuns încă acolo (n.r sfârșitul pandemiei), dar finalul este foarte aproape”, a spusTedros Adhanom Ghebreyesus.

Oficialul a transmis că deși vedem cu toții linia de sosire, nu trebuie să lăsăm garda jos pentru a ne asigura că vom scăpa definitiv de această problemă.

Potrivit unui comunicat publicat marți la Bruxelles, Biroul Regional pentru Europa al OMS și Comisia Europeană (CE) și-au confirmat eforturile comune de prevenire a variolei maimuței, care amenință să devină endemică în Europa.

“Asistăm la răspândirea fără precedent a virusului care provoacă boala în regiunea noastră și în întreaga lume”, a declarat Hans Kluge, director pentru Europa, și Stella Kyriakidis, membru CE pentru sănătate.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul lunii mai 2022, peste 23.000 de cazuri de variola maimuței au fost înregistrate în regiunea europeană a Organizației Mondiale a Sănătății, dintre care peste 18 000 sunt în Uniunea Europeană și în Spațiul Economic European.

Potrivit oficialilor de la nivelul UE, modalitatea de a preveni ca boala să devină endemică în regiunea este de a controla mai întâi focarele și apoi de a lucra la eliminarea durabilă a cazurilor în Europa, ceea ce înseamnă că nu există o transmitere susținută de la om la om.