Nicolae Ciuca, prima declaratie dupa ce Vladimir Putin a anuntat mobilizarea partiala in Rusia.

1.030

Vladimir Putin a anuntat mobilizarea partiala!

”Este necesar sa luam o decizie urgenta pentru a ne proteja poporul in tinuturile eliberate. De aceea am cerut Ministerului Apararii sa fie de acord cu mobilizarea partiala. Decretul a fost deja semnat, mobilizarea partiala incepe astazi.

Toti cetatenii care vor fi mobilizati vor avea statut de forta armata deplina. Doar cei care sunt in rezerva vor fi inrolati. Ei vor fi antrenati suplimentar, avand in vedere ca e o operatiune speciala.

NATO a discutat sa se foloseasca de armele nucleare impotriva Rusiei. Avem si noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apara. ” a anuntat Vladimir Putin, miercuri dimineata.

Premierul Romaniei a reactionat dupa declaratiile lui Vladimir Putin.

„Azi e ziua internationala a pacii si in loc sa o celebram cum se cuvine, din pacate in aceasta dimineata am luat act de declaratiile presedintelui Putin, am luat act cu ingrijorare referitoare la mobilizarea partiala a armatei Federatiei Ruse si la desfasurarea asa-ziselor referendumuri.

Ne mentinem atitudinea echilibrata si vom continua sa analizam cu calm evolutia situatiei impreuna cu aliatii nostri din NATO si partenerii din UE. Imi exprim speranta ca situatia din zona de conflict sa nu escaladeze”, a declarat premierul Nicolae Ciuca.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea parţială în Rusia. Putin a avertizat că Rusia va folosi toate mijloacele pe care le are la îndemână,

Putin a adăugat că aceia care încearcă să utilizeze şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor. „Nu blufez”, a spus el.

Putin a amenințat, în prima sa adresare către națiune de la invadarea Ucrainei, acum șapte luni. Și parcă a fost ecoul discursului din 24 februarie, spun experții. Din nou halucinant, și pe alocuri paranoic, vorbind din realitatea sa paralelă.

Occidentul vrea să distrugă Rusia, și Vestul este cel care s-a angajat într-un șantaj nuclear împotriva Rusiei – pretinde Putin.

Vladimir Putin: „Șantajul nuclear a intrat în acțiune. Vorbim nu doar despre bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie, încurajată de Occident, care ar putea duce la o catastrofă nucleară, ci și despre declarațiile unor reprezentanți de rang înalt ai principalelor state NATO

Se fac speculații privind posibilitatea utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei – arme nucleare. Voi sublinia încă o dată – cu toate mijloacele de care dispunem! Cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare, ar trebui să știe că amenințările se pot întoarce împotriva lor.”

Pentru a ne proteja patria, suveranitatea și integritatea teritorială, pentru a asigura securitatea națiunii și poporului nostru în teritoriile eliberate, consider că este necesar să susțin propunerile Ministerului Apărării și ale Statului Major General de a organiza o mobilizare parțială în Rusia.”

Atât președintele Putin – în adresarea sa către națiune, înregistrată și difuzată miercuri dimineață, cât și ministrul apărării, Serghei Șoigu, s-au străduit să sublinieze că mobilizarea decretată este strict parțială.