Alertă nucleară! Explozie nucleară în Rusia, soldată cu 5 morți până acum! Există risc de radiații MAJOR, inclusiv pentru România. Povestea Cernobil se repetă?

Explozia a avut loc joi, însă abia acum s-a aflat ce pabuge majore a produs, ducând la decesul mai multor persoane.

Cazul ‘Cernobîl’ revine. Explozia de la o bază navală din regiunea Arhanghelsk s-ar fi produs în timpul testării unei rachete cu propulsie nucleară, după cum au afirmat experți citați de cotidianul Daily Express și publicația online rusă Meduza.

Cinci dintre angajații agenției ruse pentru energie atomică, Rosatom, au murit în urma unei explozii care s-a produs joi la o bază militară din regiunea Arhanghelsk, în timp ce se testa o rachetă cu combustibil lichid.

Cazul ‘Cernobil’ revine

Alți trei angajați sunt grav răniți, având arsuri severe, după cum a mai precizat Rosatom. Inițial s-a spus că doar două persoane au decedat, iar alte șase au fost rănite.

Explozia a avut loc în zona orașului Severodvinsk, aflat în apropierea bazei unde a avut loc accidentul, și s-a detectat o creștere a radioactivității pentru o perioadă scurtă de timp.

Imediat după aceea, autoritățile au recomandat locuitorilor să consume iod, substanță folosită pentru atenuarea efectelor expunerii la radiații, cum a fost și în cazul Cernobil.

Președintele rus Vladimir Putin a spus în martie 2018 că Rusia a dezvoltat o rachetă cu propulsie nucleară, cu „rază de acțiune nelimitată, invincibilă în fața tuturor sistemelor antiaeriene.

Ți-a plăcut articolul? Dă un LIKE și SHARE prietenilor tăi
Loading...
Loading...