Fenomen deosebit de rar în Munții Ceahlău. Ce au observat turiștii pe cer FOTO

Zeci de turiști urcă pe muntele Ceahlău cu speranța de a fi martorii unui fenomen deosebit de rar, cunoscut sub denumirea de piramida holografică. Nu toți sunt norocoși, deoarece fenomenul apare foarte rar, deoarece trebuie să se întrunească mai multe condiții meteorologice.

Piramida holografică de pe Ceahlău sau efectul Gloria

Lăcrămioara Juncu însă se numără printre cei norocoși. Deși a încercat de nenumărate ori să vadă fenomenul rar, tânăra de-abia acum a reușit să fie martora fenomenului care i-a tăiat respirația și care a făcut-o să se simtă ”mai bogată decât bogații lumii”, după cum a mărturisit chiar ea printr-o postare pe Facebook.

„Imaginile sunt publice din dorința de a trăi și alții o parte din bucuria pe care am simțit-o acolo sus. Acum doi ani, pe 5 august, am urcat pe Ceahlău dorind să văd piramida, Nu a fost să fie, condițiile meteo nu au fost prielnice. Nici nu urcasem decât până la cabana meteo.

Fenomenul deosebit de rar a avut loc pe 6 august

Efectul muntelui asupra mea a fost fantastic, astfel încât am revenit cât de des am putut (am urcat și de trei ori pe lună), nu a contat anotimpul și nici vremea. Ceahlăul are frumusețea și măreția lui în fiecare clipă.

Și, așa cum îmi place să spun, m-am îndrăgostit de munte….de Ceahlău…. Și cred că ceea ce mi s-a întâmplat este răsplata lui pentru dragostea ce i-o port.

Anul trecut, pe 6 august nu am surprins decât o vagă imagine a piramidei, tot de la cabana meteo. Anul acesta, deși ploua, am zis că trebuie să merg, a plouat toată noaptea, iar dimineața, ne intrebam dacă să mergem sau nu până sus. Am mers fără speranțe, recunosc.

Am urcat, am așteptat, am vrut să renunțăm (așa cum reiese dintr-unul din filmulețe), dar un strigăt de bucurie a făcut să ne întoarcem în grabă….ieșise soarele dintr-un nor. Am urcat din nou, așteptând… speram să văd piramida. Ceața, vântul, norii de deasupra nu prevesteau nimic bun. Și totuși….a început să se vadă lumina curcubeului.

Citisem despre efectul Gloria, știam că e foarte rar și că trebuie anumite condiții în ceea ce privește umiditatea și mărimea picăturilor norului de jos pe care este proiectată umbra. Și totuși…a apărut…

Ce am simțit?? Doar o liniște imensă, un fel de împlinire sufletească. Iubesc muntele și simt o legătură strânsă cu acesta.

Bucuria mea e cu atât mai mare cu cât într-una din imagini umbra apare chiar în vârful piramidei, ceea ce mi se pare …nu știu cum să zic…dar sincer mă simt mult mai bogată decât toți bogații lumii…”, a declarat pentru ziarpiatraneamt.ro autoarea minunatelor imagini surprinse în filmări și fotografii, Lăcrămioara Juncu.

Loading...
Loading...