Accident teribil. Doi copii şi tatăl lor, spulberaţi de TIR pe o trecere de pietoni. Ciprian și-a văzut copilul de 3 ani murind în fața ochilor săi

16.855

Accident teribil în Leţcani, judeţul Iaşi: Doi copii şi tatăl lor au fost loviţi de un TIR, pe o trecere de pietoni din comună, chiar în faţa grădiniţei. Unul dintre copii a murit, iar tatăl şi celalalt copil sunt în stare gravă la spital.

Un tată şi cei doi copii ai săi de 3 şi 6 ani, au fost loviţi de un TIR, pe o trecere de pietoni, în faţa unei grădiniţe. Cumplitul accident a avut loc în localitatea Leţcani, din Iaşi.

Unul dintre copii, în vârstă de 3 ani, care se afla în braţele tatălui a decedat pe loc, iar celălalt este în stare gravă. Şi bărbatul a fost rănit grav.

Tatăl împreună cu cei doi copii de 3, respectiv 6 ani merseseră la cabinetul medicului de familie. În momentul în care au ieşit de acolo şi au vrut să traverseze trecerea de petoni au fost loviţi din plin de un TIR.

Bărbatul a reuşit să se ferească împreună cu copilul de 6 ani, însă cel de 3 ani a fost prins sub roţile camionului, iar martorii spun că ar fi fost decapitat în urma accidentului.

La faţa locului, primii care au intervenit au fost chiar medicul de familie şi asistenta medicală de la dispensar. Din păcate, atunci când au ajuns şi cei de la SMURD, pentru cel mic nu au mai putut decât să constate decesul.

Tatăl şi copilul de 6 ani au fost transportaţi la spital, iar medicii spun că aceştia sunt în afara oricărui pericol, dar speriaţi şi şocaţi de cele întâmplate.

Localnicii şi autorităţile spun că au făcut solicitări în mod repetat la cei de la Drumuri Naţionale pentru a lua măsuri cu privire la trecerea de pietoni de pe şoseaua europeană pentru că aveau des accidente mortale în acea zonă, dar susţin că până acum nu au primit rezultate.

Tatăl a reuşit să-şi salveze doar un copil

În urma accidentului, tatăl a reuşit să-l tragă deoparte doar pe unul dintre copii. Pentru celălalt însă, în vârstă de 3 ani, era prea târziu. Medicii ajunşi la faţa locului nu au mai putut decât să constate decesul. Tatăl a fost rănit şi el, de asemenea şi celălalalt copil a ajuns la spital, iar medicii evaluează acum starea lor de sănătate.

Şoferul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ, însă a fost deschis un dosar penal în acest caz, atât pentru ucidere din culpă, cât şi pentru vătămare corporală din culpă.

Și-a văzut copilul murindu-i în fața ochilor

Tatăl ieșiseră cu copiii de la dispensar, iar teribilul accident a avut loc la doar câțiva metri de grădiniță. Cu ultimele puteri a reușit să îl tragă pe cel mai mare de o parte.

Chiar și așa, atât bărbatul, cât și băiatul mai mare au ajuns la spital. Pentru mezin au fost însă ultimele clipe de viață. Potrivit martorilor, copilul ar fi fost decapitat în urma înfiorătorului accident.

Şoferul ar fi putut evita tragedia dacă se uita şi în oglinda specială pentru pietoni pe care o avea instalată pe parbriz. Şi marcajele rutiere sunt extrem de importante. Acestea nu trebuie depăşite niciodată, spun instructorii auto.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!